God Sv. Marka in Markova procesija na Viču- 25.4.2018

V sredo 25.aprila na praznik svetega Marka, evangelista, smo se dravograjski farani zbrali na Viču v cerkvi sv. Lenarta, kjer je po dolgoletni tradiciji vsako leto na ta dan Markova procesija in sv. maša. V  cerkvi je tudi en oltar posvečen svetemu Marku.

Dobro število vernikov se je zbralo ( tudi nekaj otrok in staršev ) pri obhajanju te slovesnosti. Najprej se je okoli cerkve odvila procesija z župnikom Igorjem, dravograjskimi pevkami in farani. Med hojo smo skupaj slavili vstalega Kristusa, molili litanije vseh svetnikov in v prošnjah prosili Boga za ugodno vreme, dobro letino in za vse naše potrebe.

V darovani sv. maši nas je še posebej  globoko nagovorila Božja beseda in nagovor župnika Igorja po berilu iz Prvega pisma apostola Petra, kjer je Peter takrat pogumno spregovoril ponosnim Izraelcem o ponižnosti v medsebojnih odnosih in o ponižnosti pred Bogom. Tako tudi nagovarja danes nas vse kristjane:»Preljubi, v medsebojnih odnosih se vsi navzemite ponižnosti, ker se Bog prevzetnim ustavlja, ponižnim pa daje milost. Trezni bodite, čujte; vaš nasprotnik hudič hodi okrog kakor rjoveč lev in išče, koga bi požrl. Ustavite se mu v trdni veri.«

S petjem so slovesnost popestrile dravograjske pevke. Bilo je lepo in duhovno spodbujeni smo odhajali domov.