V soboto 24. marca smo tudi v Dravogradu z večerno sv. mašo liturgično praznovali praznik Gospodovega oznanjenja. Nagovorjeni smo bili z Božjo besedo, Evangelijem in nagovorom župnika Igorja o Mariji ob izrečenem stavku, ko ji je angel oznanil, da bo postala Božja mati : »Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi.«  Marija se ne povišuje pred možnostjo, da bo postala Odrešenikova  mati, temveč ostane skromna in kot taka izrazi privolitev Gospodovemu načrtu. S svojo privolitvijo je sprejela svoje poslanstvo in tako smo tudi mi dolžni sprejeti poslanstvo, ki ga imamo  bodisi kot otrok, mama ali oče in poslanstvo Božjega otroka.

Skrivnost Gospodovega oznanjenja in učlovečenja se je dogodila v skromnem prostoru, ki je danes pod novo nazareško baziliko Oznanjenja. Tu je preprosta nazareška deklica Mirjam-Marija pristala na povabilo božjega poslanca nadangela Gabrijela, da postane mati učlovečenega božjega Sina. Tu je izrekla za zgodovino človeštva najpomembnejši ‘da’ in s tem se je začel uresničevati božji načrt odrešenja. Po Marijinem materinstvu je posvečeno materinstvo vseh mater sveta, zato na današnji praznik obhajamo krščanski materinski dan.

Ob koncu sv. maše je ga. Zofija, tajnica ŽPS nagovorila vse navzoče matere in osvetlila praznik materinskega dneva v luči današnjega materinstva, ki ni lahko poslanstvo in zahteva od mater veliko odrekanja, potrpežljivosti, brezpogojne ljubezni do otroka ter dajanja občutka varnosti in sprejetosti. Prisrčni trije otroci so zdeklamirali pesmice o mamici in potem vsem navzočim ženam ( mamam, babicam…) v imenu župnije podelili vrtnico. Vso sv. mašo je z igranjem na orgle in petjem zaljšala Tina s pevkami skupine Čudež. Ob odhajanju s cerkve so nam še zapeli prelepo pesem o mami. Hvala vsem za ta lep večer.

V srcu hvaležni za našo mamo Marijo in za svoje poslanstvo smo odhajali obogateni z Božjo ljubeznijo domov.

I.K.