HUDIČEVA ZAPOVED LJUBEZNI JE: LJUBITE SE MED SEBOJ. PIKA.
Pred začetkom postnega časa tale zanimiva življenska zgodba. Preberite, ne bo vam žal…Velika so dela božje ljubezni in odpuščanja…

Posiljena. Izgubljena. Prodana v prostitucijo. Povzdignjena v svet bogatih, slavnih. Ponižana, sama na Crnici v Medjugorju. 3 leta življenja v samostanu, neverjetna zgodba o ljubezni in za češnjico na vrhu torte  …– ljubeč zakon z moškim, za katerega je rekla: »Z njim nikoli!«.

To je zgodba Anie Golędzinkowske, ki se v teh dneh mudi v Sloveniji in pričuje, opozorja na problematiko, katere del je bila tudi sama ter predvsem in čez vse: vabi k odpuščanju in slavi Jezusa.

OTROŠTVO

Ania je bila v svojih zgodnjih letih v družini, kljub pomanjkanju, srečna, saj je, kot pravi, imela pravo bogastvo: dva ljubeča starša, ki sta se ljubila med seboj, kljub temu da je njen oče imel težave z alkoholom. Prav zaradi tega je pri njenih desetih letih, izgubil življenje (padel je na ledu in se smrtno ponesrečil). Njena mama je padla v depresijo in je domov pogosto vozila različne moške, med katerimi je bil tudi nekdo, ki je desetletno Anio spolno zlorabil. Dogodek je zaupala svoji mami, ki pa ji ni verjela in tako je mlada deklica padla v depresijo, zasovražila svojo mamo, sovražila očeta, ker je umrl. In se kmalu znašla na ulici.

»Otroci se rodijo nedolžni z željo po ljubezni, toda na poti iskanja lahko zgrešijo pot,« je dejala Ania in potrdila, da jo je ona zgrešila. Pri trinajstih letih je poskušala narediti samomor.

MLADOST

Na ulici so jo povabili v modni svet Milana in tako je zapustila svojo rodno Poljsko (rojena je bila v Varšavi) in se podala v Italijo. Pristala je v garaži v Turinu. Brez dokumentov in možnosti za pobeg. Prodana v prostitucijo, deležna novih posilstev. V tem peklu je bila nekaj tednov, pozneje pa je s pomočjo neznanega mladega fanta, ki ga je imenovala »angel varuh« pobegnila v Milano.

Tam je dejansko, vsaj po merilih družbe, uspela. Delala je z modnimi agencijamu, na televiziji, se družila z bogatimi ljudmi, imela več bogatih zaročencev (med drugim dobesedno princa: vnuka zadnjega italjanskega kralja, pa tudi nečaka italijanskega premierja Berlusconija, s katerim sta še vedno dobra prijatelja).

Živela ja sanje in pila bogastvo: ko lahko letiš z zasebnim letalom na večerjo v Pariz, se zabavaš na barki in si privoščiš, karkoli si srce poželi. Toda po nekaj letih je spoznala, da ji nekaj manjka. Njen takratni fant ji je rekel: »Lahko ti dam, karkoli si želiš, ni je stvari, ki ti je ne bi mogel kupiti. Ne zahtevaj pa od mene, da ti dam nekaj, za kar sploh ne vem, če obstaja. Ne morem ti dati ljubezni.«

ania4

In tako je živela dalje. Droge, alkohol, zabave so bili njen vsak dan. S tem si je v družbi, v kateri je živel,a pomagala utišati notranji glas, hrepenenje po resnični ljubezni. Enostavno je sprejela: “Ljubezen so pač metuljčki v trebuhu, resnične ljubezni ne bom nikoli doživela in verjetno se tudi ne bom nikoli poročila. To so pravljice.”

STAREC

Po neki zabavi jo je sredi noči zbudil lajež njenega psa. V polmraku je ob svoji postelji zagledala starca, ki ji je odkimaval. Prepričana je bila, da halucinira, zato je vstala, prižgala luč, a starček je bil še kar tam (pa tudi pes je bil vznemirjen in je lajal). Zrl je vanjo, ji odkimaval. Nato ji je rekel: “Ania, kaj vendar počneš?!” in izginil.

8 let po tem dogodku je že imela napisano knjigo o svojem življenju. Prebral jo je založnik, ki je začutil, da iz knjige veje preveč sovraštva in jeze. Zato ji je obljubil, da bo knjigo objavil, a pod pogojem, da gre z njim v Medjugorje.

V hrepenenju po objavi knjige se je podala na romanje. Mlado dekle, ki je sovražilo Cerkev, ki ni znalo moliti in je, kot ji je pozneje v Medjugorju dejal spovednik, bila slabša od Marije Magdalene.

Zgodba o prvem obisku Medjugorja je rahlo smešna. V začetku ni čutila nič posebnega. Jezila se je, češ, da je vse skupaj samo obiranje naivnih romarjev. Brigale so jo težave Jezusa izpred 2000 let. Da bi šla na Crnico?! Bo raje spila v miru pivo in počakala, da se ostali romarji vrnejo.

A je pred založnikom, kolikor je zmogla, molčala. Nenazadnje bo potrpela, saj ji je človek obljubil izdajo knjige.

V nekem trenutku na tem romanju pa se je stanje v njenem srcu zelo spremenilo. Podala se je na vrh Crnice, kjer se je prikazovala Marija. Ob sebi je slišala glas: »Odpustiti moraš!« in iz njenega srca sta iskreno privreli dve besedi: »Da, odpuščam«.

»Odgovorila sem s srcem, kot da bi se moje srce razletelo na koščke … začutila sem lahkotnost. Izjokala sem vse solze, ki so se nabrale v obdobju, ko sem se stalno morala dokazovati, da sem sposobna in da zmorem vse sama. Spoznala sem, da ni tako!«
pater-pij

Anio je pretreslo, ko ji je na tistem potovanju v Medjugorju nekdo podaril knjigo. Na naslovnici je bil starec, ki ga je takrat srečala v svoji sobi. To je bil Pater Pij.

ZORENJE

Ania se je vrnila v Italijo v svoje vsakdanje življenje, a vedno bolj čutila pomanjkanje in praznino. Včasih se je namesto na zabavo podala v cerkev.

Modna industrija je zelo umetna: nosila je umetne barve las, umetne nohte, umetne trepalnice …, pred Jezusom pa je lahko bila pristna, resnična.

Nekega dne je, brez da bi komurkoli povedala, spakirala kovček, vse ostale stvari pustila v Italiji in odšla v Medjugorje k sestram z mislijo, da je odšla za 10 dni, a je ostala 3 leta.

V tem času so ji sestre pripeljale fanta: »Mislim, da bosta imela lepo družino,« je rekla ena izmed sester. »S tem?! Nikoli!« je zabrusila Ania in sestra je odgovorila: »V redu. Jaz molim.«

Ko se Ania spominja tega obdobja, smeje pravi: “Torej dekleta, če bi rade fanta, pojdite v samostan!”

Čez tri leta sta postala par, zdaj sta srečno poročena. Skupaj vodita organizacijo Čista srca, kjer mlade spodbujata k čistosti in vzdržnosti.

»Mislila sem, da je čistost za zelo grde ljudi, ki jih nihče ne mara in tako ali tako nimajo partnerja. In ko sva ustanovila Čista srca, sem mislila, da se nama bosta pridružila dva ali trije člani. Po enem tednu jih je bilo že 500. Po petih letih pa 9.000.«

Mladi, ki se odločijo za pristop k skupnosti Čista srca, prejmejo prstan čistosti, nato pa pred svojim duhovnikom izrečejo zavezo čistosti.

*****     *****     *****

V teh dneh Ania gostuje v Sloveniji, se srečuje z ljudmi, pričuje in predstavllja svojo knjigo Rešena iz pekla: Kako sem iskala izgubljeno nedolžnost, ki je izšla pri založbi Salve.

V sredo, 23. oktobra, je imela na Rakovniku v Ljubljani srečanje za mlade in za ženske, ki iščejo v sebi moč za bolj polno življenje. Obiskala sem ga tudi sama in z vami v nadaljevanju delim nekaj misli, s katerimi nas je nagovorila Ania.

Polonca Sokol

Vir: ISKRENI.NET