Jaslice v Dravogradu postavljene

V župniji Dravograd so bili letos za postavitev jaslic zadolženi mladi. Odziv je bil lep, zagnanost in navdušenje, s katerim so nastajale jaslice, pa neizmerljivo. Prvi dan so se dobili in postavili kuliso jaslic. Doma so pripravili črpalko z vsemi  priključki, ki bodo prikazovali žuboreči potoček  v jaslicah. Naslednji dan so vodni sistem preizkusili in k sreči je deloval brezhibno. Ostalo delo pa je tudi hitro steklo in proti koncu dneva so jaslice bile končane … no, figurice pa bodo dodali na sam sveti večer.

Dekleta pa so med tem časom skrbno izrezala pripravljena stopala, ki bodo v cerkvi nakazovale smer jaslic. Vsako stopalo je opremljeno tudi z mislijo iz Svetega pisma, ki nas zbližujejo z Detetom v jaslih. Božja beseda je namreč vir dobrega in s prebiranjem teh svetih vrstic smo vse bližje Bogu. Vabljeni, da si v naslednjih dneh ogledate skrbno pripravljene jaslice in ambient v katerem se nahajajo.

Da ne pozabimo, delovni so bili tudi ključarji, ki so cel dan postavljali smrečice po cerkvi. Prijeten vonj po svežih drevesih je hitro napolnil svetišče …