ZAHVALA TONETU IN ERNI BREZNIK

Božič je čas miru, spokojnosti in družinske sreče. Je čas, ko se spomnimo svojih najbližjih, svojih prijateljev in znancev, ki so nam še posebej pri srcu in jim vse premalokrat to tudi povemo. So ljudje, ki svojo nesebično ljubezen znajo razdajati drugim in s tem polepšajo dneve in praznike vsem okrog sebe. Mi pa jim preprosto premalokrat znamo reči hvala.
Draga Erna in Tone, vajina predanost, dobrosrčnost in pripravljenost delati dobro in delati za ljudi je neprecenljiva. Vsako leto z neizmerno ljubeznijo in ustvarjalnostjo postavita jaslice v naši farni cerkvi. Na to se skrbno pripravljata, razvijata ideje, nabirata mah in druge naravne skulpture, s katerimi potem nadgradita in pričarata pravo božično doživetje. V mrzli cerkvi, ko bi jima skodelica toplega čaja še kako prav prišla, če bi se le kdo spomnil nanju, dneve in popoldneve ustvarjata in gradita božično zgodbo za svoje farane. Vsi, ki pridejo k polnočnici, občudujejo jaslice, le malokdo pa ob tem pomisli nanju, na Tonija in Erno, ki vsako leto v jaslicah pustita tudi del sebe za druge.
Vsi, ki ju imamo radi, si želimo, da bi njune jaslice še dolgo krasile našo cerkev in da bi jima Bog namenil zdravja še dolga leta. Hvala za vso dobroto, ki ju izkazujeta, hvala za vajin zgled, hvala za vajine besede spodbude in podpore, predvsem pa hvala za vsa vajina dobra dela, s katerimi poskrbita, da župnija Šentjanž lahko doživlja praznike v vsej svoji lepoti.
Predstavnica ŽPS Šentjanž: Jelka Onuk