Kako bo s šmarnicami v naši PZD

ŠMARNICE 2021

Spoštovani,

Katehetje in oba župnika vas vabimo, da naredite odločitev in se odločite, da ta mesec posvetite Devici Mariji in ona se bo sigurno z vami na pomladni duhovni preobrazbi. Pomislite kako lepo bo, ko bo vaša družina postala bolj božja, bolj povezana. Tako vabimo veroučence da sledite šmarnicam za otroke, birmance in starše pa, da sledite šmarnicam, ki jih je pripravil Marko Rijavec.

Letošnje šmarnice za otroke avtorja Aca Jeanta Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje bodo družine lahko spremljale s pomočjo aplikacije (zgodba in izziv za vsak dan) in v obliki podcasta na Radiu Ognjišče, kjer bo zgodbe prebiral Jure Sešek.

 

Prav tako bodo v zvočni obliki na voljo tudi šmarnice Marka Rijavca z naslovom Camino – pot, ki se začne na koncu. Avtorjevemu uvodu lahko prisluhnete na tej povezavi. Marko Rijavec je primorski duhovnik, ki je izdal že nekaj pesniških zbirk. V njem je ogromno veselja do življenja, zato vabimo starše da si vzamete čas in spremljajte kaj vam bo imel Marko Rijavec povedat o doživljanju romanja v Compostelo. Verjamemo, da bo zelo zanimivo.

 

 

Da pa ne bi bile šmarnice povsem brez udeležbe pri mašah in posebnih srečanjih s prvoobhajanci, pa pripravljamo v PZD še naslednje aktivnosti.

  • V Libeličah bodo šmarnice vsaki dan ob 16.00
  • V Črnečah vsaki dan ob 18.00

 

V preostalih župnijah pa bodo srečanja oz.šmarnične pobožnosti s sveto mašo potekale takole – (glej razpored tega tedna, ostali sledijo v naslednji številki):

 

– 3.maj: šmarnice za prvošolce Dravograd    

 

-6.maj:šmarnice prvoobhajanci   

                 1.skupina Dravograd/18.30/

 

-7.maj: šmarnice prvoobhajanci      

               2.skupina Dravograd/18.30/

 

-8.maj:šmarnice in srečanje za prvoobhajance iz Šentjanža /17.00/

 

-9.maj: šmarnice in srečanje za prvoobhajance iz Šempetra /8.00/

 

Blagoslovljen majnik!