Koledniki v Dravogradu spet prinašajo blagoslov v domove

Pa so svojo pot tudi letos pričeli koledniki (cerkveni pevci) po nekaterih domovih župnije Dravograd. Kako osrečujoče je prinašati blagoslov od jaslic v cerkvi, kjer so svojo letošnjo pot tudi pričeli. Dete Jezus je njihova svetla zvezda, ki jih vodi in deli blagoslov. Koledniki so samo pridno in iskreno orodje v Njegovih rokah. Dobrota, ki so je deležni pa bo obogatila prenekatero misijonsko akcijo ali potrebo v domači župniji.

Koledniki namrec tudi letos sporočajo, da Bog pošilja rešitev vsem ljudem, da želi vse poljubiti s svojo ljubeznijo, da bi jo tudi mi živeli med seboj. Vemo pa, da marsikje ta božji poljub ni učinkovit. Neenakost pri delitvi vsakdanjih dobrin, trdosrčnost mnogih, sovraštvo in vojne, zaostalost in bolezen, nepismenost in revščina mnogim, posebej otrokom onemogočajo doživeti sončni poljub življenja. Mi se ga v veliki meri lahko veselimo. Koledniki vam sporočajo, da je spet možnost, da ga ponesemo v novo leto. In še več podarimo ga lahko.

Hvala vam, dragi dravograjcani, ki sprejemate naše kolednike. Sočni poljub podarjate preko svojih družin na otroke v misijonskih deželah. S svojim darom brišete solze, postavljate na noge, vračate zaupanje, dajete pogum, rešujete življenja …in pomagate potrebam svoje lastne zupnije.

DSC_0438 DSC_0432 DSC_0433 DSC_0434 DSC_0435 DSC_0436 DSC_0437DSC_0459 DSC_0442 DSC_0444 DSC_0447 DSC_0450 DSC_0456 DSC_0457