Koledovanje v Črnečah, Podklancu in v Libeličah
Letošnje koledovanje, devetnajsto zapored, je dvajset kolednikov opravilo v dneh med božičem in novim letom. V petih skupinah so odšli od hiše do hiše in od srca do srca, ter ljudem prinašali blagoslov treh kraljev in veselo oznanilo, da se je za vse rodil Odrešenik. Naši župljani so kolednike lepo sprejeli  in pokazali pripravljenost pomagati slovenskim misijonarjem po svetu. Na vratih njihovih domov pa odslej nalepka 20+G+M+B+16 pričuje, da so se izročili v varstvo Najvišjemu.

Med koledniškimi skupinami  iz črneške župnije  je še posebej prizadevna in uspešna skupina iz Podklanca, v kateri so: David Krajnc, Leon, Peter in Eva Kogelnik ter Neža Kosaber. Po božiču obiščejo velik del  župnije:Podklanc, Ronet, del Tolstega Vrha in Sv.Križ na Dobrovi.
Običajno se večina kolednikov po nekaj letih “kraljevanja upokoji”, toda omenjeni koledujejo skupaj že od otroštva.Tako  potrkajo na vrata in domačim voščijo lepe praznike geodet,študenta,dijakinja  tretjega letnika gimnazije in osnovnošolka, ki se jim je lani pridružila. Res si zaslužijo pohvalo, ne le za skrbno in uspešno opravljeno delo, ampak predvsem za vztrajnost.
Naj jim to veselje do koledništva  ne usahne!
                                                                                                                                  Franci Kotnik
IMG_3858a IMG_3844A IMG_3771a IMG_3862a IMG_3850a