KRIŽEV POT PETOŠOLCEV pred nedeljsko sv. mašo  V DRAVOGRADU- 11. 3. 2018

Na 4. postno nedeljo so v Dravogradu pred sv. mašo križev pot vodili veroučenci 5 razredov- mavrična skupina. Vsi, ki smo bili pri tej pobožnosti križevega pota smo bili na postajah križevega pota nagovorjeni na poseben način ( posebej otroci ) s pismi Jezusove zadnje poti, poti, na kateri je nosil križ.Napisal jih je, da bi razumeli in da bi šli za njim tudi mi, vsak s svojim križem. Da bi bili hvaležni. Da bi se veselili. To je namreč vesela novica o rešitvi človeka.

Posamezne Jezusove stavke iz pisem za nas, je vse občestvo skupaj z župnikom Igorjem pred začetkom sv. maše ponovilo in premišljevalo:« Ti si dober človek. To bom jaz naredil zate.Takrat greva skupaj po poti. Pridi!. Hočem biti blizu tebe. Pomagaj mi. Jaz bom tebi. Tudi, ko grešiš sem očaran nad teboj. Jaz pa verjamem vate. Ti si moj bratec! Ti si moja sestrica!. Da bova skupaj vstala. Ti si zame najpomembnejši! Obljubim, da bom zate naredil vse.Z veseljem sem umrl zate.Jaz te nisem spregledal. Počakaj pomlad….tvoj bratec Jezus«

S prizorom dveh križev : prvi brez Jezusa kot simbolom trpljenja in drugim križem na katerem je križani Jezus, ki je simbol življenja, smo bili nagovorjeni k resnici : »Bog je ljubezen.« Tako moramo vedno ob pogledu na križ najti življenje in se spolniti, da je Bog ljubezen. Kot kristjani smo dolžni sprejeti svoj križ in ga v luči Jezusovega odrešenjskega križa nositi za Njim.Tako smo tudi mi vsi dolžni živeti  Božjo ljubezen in jo udejanjati v medsebojnih odnosih v dobrih delih za bližnje.

Pri sv. maši smo prosili za vse, ki so v kakršnem koli trpljenju ( duhovnem ali telesnem).

Sveto mašo so svojim petjem ovenčali pevci otroškega pevskega zbora, ki so nas dvignili k Bogu ljubezni in Jezusu Odrešeniku, ki je Luč in nas je že odrešil.

I.K.