Lepa nedelja na Ojstrici 2013

Letošnja lepa nedelja na Ojstrici je bila nekaj posebnega. Ta dan je namreč generalni vikar Janez lesnika iz MB nadškofije blagoslovil kar nekaj novih pridobitev na Ojstrici. Tako je v samem začetku slovesne svete maše blagoslovil novi oltar, novi krstni kamen, nov ambon v prezbiteriju farne cerkve. Skupaj z domačim župnikom Igorjem Glasenčnikom, ki je idejni snovatelj nastalih novih sakralnih predmetov je blagoslovil delo domačinov, ki so župnikovi zamisli sledili in v naravi poiskali svojevrstne primerke, ki so jih povezali v celoto domači mojstri, mizar Berti Pečnik, kipar Franjo Marošek in vsestranski kmet Adi Plimon, na čigar domačem dvorišču so vsi ti predmeti dobivali svojo opbliko, pomen in vsebino. Sodelovali so še drugi domačini, kar je zapisano na spominski podobici, ki so jo ob tej priložnosti izdali in razdelili navzočim ljudem.
Domači župnik se je vsem sodelavcem iskreno zahvalil in povabil k novim uspehom, predvsem pa k rednemu obisku svete maše v farni cerkvi, kjer so ti predmeti narave dobili svoje izjemno častno mesto in blagoslov.

Po maši je sledila veličastna procesija okrog vcerkve in po maši še otvoritev in blagoslov večnamenskega prostora pri osnovni šoli Ojstrica za potrebe športne vzgoje otrok in družabno življenje domačinov.