Lepa nedelja na Ojstrici in zaključek Likovno-kiparske kolonije 2017

Tudi letos je v okviru praznovanj okrog krajevnega praznika, lepe nedelje in dneva državnosti potekala likovno kiparska kolonija na Ojstrici 2017. Zbrali so se odlični umetniki (tudi iz Avstrije), ki o ustvarjali na kmetiji Srebnik, že sedmo leto zapovrstjo.Odlična dela so na slovesnem zaključku predstavili v večnamenski dvorani osnovne šole Ojstrica, kjer so s strani JSKD Dravograd in iz roka podžupana prejeli zaslužene pohvale in priznanja – tradicionalne cule dobrot.

Seveda pa je Lepa nedelja s procesijo vse najlepše zaobkrožila. Pa obhajali smo lepo nedeljo na sam dan državnosti, zato nas je župnik Igor navduševal, naj bomo vredni sinovi preljubljene domovine Slovenije in naj jo iskreno ljubimo. Poudaril je besede škofa Jegliča izpred druge svetovne vojne, s katerimi je takrat hrabril vrle mladeniče tistega časa k zvestobi domovini in vsemu plemenitemu, kar domovina prinaša in daje.

Ali ljubiš to krasno svojo slovensko domovino? Dala Ti je očeta in mater; daje Ti vse, kar potrebuješ za življenje; v njej rasteš, v njej se vzgajaš, v njej se veseliš in žalostiš; v njej Ti potekajo Tvoja najbolj srečna leta; v njej si boš ustanovil novo, lastno družino, v njej se boš postaral, umrl in v njej dobil svoj grob, kjer bo Tvoje truplo počivalo do sodnega dne. Ali ljubiš to domovino, akoravno je majhna in bolj siromašna? Ako jo ljubiš, delaj ji čast! Kako? Domovini in svojemu slovenskemu narodu boš delal čast, ako pridno delaš, varčno in zmerno živiš, …
Ako domovino ljubiš, rad doma ostani. … Ljubi svoj jezik! Le navadi se, da boš govoril prav lepo, čisto in pravilno… Pravim ljubi svoj jezik, ostani Slovenec, ne sramuj se, ne izdajaj slovenskega rodu!«

Tako so odmevale besede našega župnika Igorja, ki je, kakor je sam poudaril, z veseljem namenil vsem nam ob rojstnem dnevu domovine nekaj vzpodbudnih besed.

Na koncu maše pa so svoja spričevala prejeli tudi veroučenci iz roka veroučiteljice Zofije, ki je letos pomagala pri veroučnih urah.

Z.M.

DSC_0786 DSC_0812 DSC_0784 DSC_0783 DSC_0789