Lepa nedelja pri Treh križih na Goriškem vrhu

V nedeljo 6. avgusta je pri kapelici pri treh križih na Goriškem vrhu bila slovesnost lepe nedelje. Praznični utrip v pripravi na lepo nedeljo je bil že dan prej, ko so zavzeti domačini postavljali mlaj, s cvetjem iz domačih vrtov okrasili kapelico in v prijetnem druženju pripravili vse za nedeljsko slovesnost lepe nedelje.

V  osvežujočem nedeljskem dopoldnevu  se je pri treh križih zbralo lepo število vernikov k sv. maši, ki jo je daroval g. Bernard Geršak stolni kanonik nadškofije Maribor.  G . Geršak je že v  uvodnem pozdravu v tem lepem okolju simbolno povezal besede Evangelija o Jezusovi spremenitvi na gori z našim prihodom in navzočnostjo pri tej sv. maši.  Sama Božja beseda in še posebej evangelij Jezusove spremenitve na gori sta duhovno prodirala v duše prisotnih. G. Geršak  je z razlago  Besede polagal v srca vernikov, naj to spremenjenje Jezusa na gori, tudi nas duhovno spremeni in  utrdi v  veri v Jezusa, nad katerim je Bog  izrekel besede : »To je moj ljubljeni Sin nad katerim imam veselje, njega poslušajte!«. V tej veri se moramo spremeniti tako, da bomo poglobili svojo vero z molitvijo in v svoji duši prisluhnili kaj nam Jezus govori, ga slišali in potem po njegovih besedah živeli svoje vsakdanje življenje. Jezus je s svojo spremenitvijo na gori učence pripravil nato, da se nebi pohujšali, ko bodo videli njega trpeti in umreti na križu, ampak bodo preko križa trpljenja gledali živega Jezusa v slavi pri Bogu očetu. Tako moramo tudi mi preko križa trpljenja zdaj in tukaj gledati, poslušati, slišati  živega Jezusa, začeti živeti po njegovih besedah in se ne bati kajti On je z nami. Ne samo po Besedi ampak tudi po sv. evharistiji je vsak izmed nas prejel živega Jezusa, ki je ena sama dobrota in usmiljenje in taki naj bi postali mi.

Ob koncu sv. maše je sledil še blagoslov avtomobilov in voznikov in priprošnja k sv. Krištofu za varno vožnjo v okviru vsakoletne Misijonske akcije Miva.

Sv. mašo so bogatili s svojim petjem ojstriški cerkveni pevci, za veselo vzdušje pa je poskrbela tudi ojstriška godba na pihala. Po končani mašni slovesnosti je sledilo še veselo prijateljsko druženje.

zapisala Irma

DSC03652 DSC03653 DSC03657 DSC03658