LEPA NEDELJA v farni cerkvi Šentjanž – 25.6.2023

Letošnja dvanajsta nedelja med letom in na dan državnosti, je bila za našo župnijo še posebej lepa, saj smo praznovali god  zavetnika župnije Janeza Krstnika. Hkrati je bila tudi slovesna katehetska maša z razdeljevanjem veroučnih potrdil o opravljenem veroučnem letu 2022/2023. Polna cerkev, slovesno bogoslužje s procesijo, lepo petje cerkvenih pevk in igranja Pihalnega orkestra Šentjanž, zelo skrbno okrašena cerkev pridnih rok sodelavk Karitas in Pastorale, so praznik še polepšali. Praznično mašo je daroval  pater Viljem Lovše.

V nagovoru je prepričljivo razložil, kaj vse lahko dobrega storimo v  življenju. Ljudje smo bitja odnosov in srečanj. Da pa bi naša srečanja z bližnjimi v njih in v nas pustila sledi sreče, ki  je vstavljena v besedo ” srečanje”, se jih moramo naučiti poslušati in jim izkazati usmiljenje, kadar ga  potrebujejo. V višini srca in oči, ne pa zviška. To je lahko ena od zaobljub v letošnjem času.

Po maši so pripravili člani ŽPS in ŽK Šentjanž obložene kruhke , pecivo in pijačo za vse, ki so se udeležili slavnosti lepe nedelje.

Milena Dobnik