Ob prazniku farnega zavetnika Janeza Krstnika, smo se v naši cerkvi vendarle zbrali v malo večjem številu, kot ob drugih nedeljah. Da je bil naš praznik lep, so poskrbele pridne roke naših članic Karitas in članic ŽPS, ki so povabile še nekaj krajank. Že v sredo so s skupnimi močmi počistile cerkev, v soboto pa poskrbele, da je še posebej lepo zasijala v čudovitih pletenih vencih. Na pomoč so priskočili tudi ključarji, ki so postavili breze, počistili in pokosili okolico župnišča in poskrbeli za klopi.

Obred lepe nedelje je po dolgem času ponovno vodil gospod Banič Marjan, ki smo ga bili še posebej veseli in se mu najlepše zahvaljujemo. Hvala tudi cerkvenim pevkam za lepo petje.

Za naše obiskovalce lepe nedelje smo pripravili  manjšo pogostitev, za katero je vsak po svojih močeh prispeval kakšen prigrizek. Hvala Krajevni skupnosti in Kulturnemu društvu, ki so prispevali pijačo, ter PGD Šentjanž, pri katerih smo si izposodili klopi. Nedeljsko dopoldne smo tako zaključili ob prijetnem druženju in sproščenem klepetu.

J.O.