Lepa nedelja v Šentjanžu – 23.6.2019

Na dan pred praznikom farnega zavetnika Janeza Krstnika, smo verniki v lepem številu napolnili cerkev v Šentjanžu. Žal nam je slabo vreme preprečilo, da v procesiji ponesemo Najsvetejše. Pa smo se vseeno potrudili, da je maša, ki jo je daroval župnik Franček, potekala slovesno. Ob koncu maše smo v cerkvi pripravili dva evangelija.

Zahvala gre mnogim, ki so se potrudili za praznovanje našega praznika. Hvala pridnim ženam, ki so spletle vence, očistile in okrasile cerkev, napekle pecivo. Breze je daroval g. Višnar. Tudi oltarji so bili pripravljeni. Pa godba na pihala je čakala. A dežne kaplje so pridno padale z neba.  Zato pa smo druženje in praznovanje nadaljevali v domu borcev. Tu so nas pozdravili  predstavniki KS, ki so podelili priznanja najboljšim, ki so v preteklih dneh sodelovali v športnih igrah, ter  župnik Franček, ki je podelil priznanja ključarjem ob njihovem končanju 5-letnega mandata. Okrepčali smo se s pijačo, toplim obrokom in pecivom. Domači ansambel Škorpijoni pa je poskrbel za veselo razpoloženje.

Današnje druženje je dokaz, da če krajani Šentjanža ob pomoči KS združimo svoje moči, lahko skupaj počastimo farni praznik in praznik naše domovine. V slogi je moč. In upamo, da to ponovimo tudi naslednje leto. Še enkrat iskrena hvala vsem in vsakemu posebej.

L.L.