Lepe nedelje v župniji sv.  Peter na Kronski gori

Poleg  lepe nedelje v farni cerkvi sv. Petra, ki smo jo praznovali dan po godu apostolov Petra in Pavla, 30. junija, smo v nedeljo 5. avgusta obhajali slovesni praznik lepe nedelje tudi pri podružni cerkvi sv. Ožbolta  na Otiškem Vrhu. Zbralo se je lepo število tako domačih faranov kot  prijateljev in znancev  od drugod. Družina ključarja Franca Pirnata je s pomočjo mnogih pridnih rok že dan prej poskrbela za čiščenje in krašenje cerkve, postavljanje brez  na mestu vseh štirih evangelijev, ob vhodih v cerkev ter še za marsikaj drugega, da je steklo na sam praznik vse lepo in prav.

Poleg monštrance z Najsvetejšim v rokah župnika, profesorja slovenskega jezika, publicista in  urednika, g. Srečka Reherja, so dekleta ponesla v procesiji lepo okrašen Marijin tron. Naše misli in  srca so se odprla Bogu ob božji besedi, iskrenih prošnjah, ubranem petju naših cerkvenih pevcev in blagoslovih. Najbrž smo se vsi iskreno zahvaljevali za božje varstvo, da nas letos še ni doletelo kakšno večje neurje in dodajali prošnje, naj tako tudi ostane. Vse premalokrat se zavedamo, da nam je vse dano od zgoraj. Lepa nedelja je tako res praznik – priložnost za zahvale in prošnje ter srečanja.

Duhovnemu delu smo potem dodali še veselo druženje pri Medvedu, kjer je bilo zelo dobro poskrbljeno za potešitev morebitne lakote in žeje.

B.J.