Lepi nedelji na Ojstrici in v Šentjanžu – 23.6.2024

Lepi nedelji na Ojstrici in v Šentjanžu – 23.6.2024

Lepe nedelje si sledijo ena za drugo. Tako smo preteklo nedeljo obhajali kar dve, saj smo praznovali god Sv.Janeza Krstnika, ki sta zavetnika kar dveh cerkva v naši Pastoralni zvezi Dravograd. Tako je lepo nedeljo v Šentjanžu vodil g. Igor – župnik moderator ob sodelovanju cerkvenega zbora iz Dravograda, ki so poleg Godbe na pihala iz Šentjanža, pomagali pri praznovanju lepe nedelje. Ker je bila to tudi zahvalna nedelja ob končanju verouka za obe fari Šentjanž in Šempeter je župnik Igor usmeril svoje razmišljanje predvsem k otrokom, ki so pri procesiji lepo sodelovali. Po končani sv.maši pa so domače gospodinje pripravile nekaj za pod zoib in katehistinja Katja je razdelila otrokom nižjih razredov Potrdilo o uspešno opravljenem letu verouka. Župniku Igorju se je mudilo še v Libeliče, da tamkajšnji farani ne bi ostali ob nedeljsko mašo.

Na Ojstrici pa je lepo nedeljo vodil g.Franček, župnik sodelavec, ki je verne nagovarjal k posnemanju sv.Janeza Krtsnika. Tudi na Ojstrici so po maši podelili Potrdila o uspešno končanem verouku. Vaška skupnost pa je pripravila po maši še prireditev od lipe do lipe, da bi se farani še veselo podružili, saj je tovrstnih dogajanj bore malo.

Ob vsem tem še tole razmišljanje:Bog ne želi, da se zahvaljujemo le v dobrih trenutkih – to je še lahko. Prav tako naj bi se zahvaljevali tudi v težkih in najtežjih okoliščinah. To je Božja volja za nas. Življenje je čudovito darilo. Vsak dan je priložnost za rast, ljubezen in povezanost z drugimi. Včasih je potrebno veliko poguma, da se soočimo s težavami. Zato korajžno v nova spoznanja in dogodke, ki jih zaupajmo Gospodu Jezusu, ki želi biti naš stalni sopotnik.

Mager Zofija