LUČ MIRU iz Betlehema 2014

Slovenska delegacija Luči miru iz Betlehema je danes, v soboto, 13. 12. 2014 na slovesnosti na Dunaju prejela plamen Luči miru iz Betlehema. Plamen, ki ga vsako leto prižgejo v votlini Jezusovega rojstva, je prispel na Dunaj, kjer so ga sprejele delegacije iz več kot dvajsetih držav.

Sprejem je to leto potekal v protestantski cerkvi Gustav-Adolf Kirche, ki je kar pokala po šivih od številnih obiskovalcev. Prevladovale so evropske delegacije, po plamen Luči so prispeli tudi predstavniki iz Bolivije in Združenih držav Amerike.

(Avtor: Rok Rakun)

Še posebne pozornosti so bili to leto deležni skavti iz Ukrajine, kjer je sporočilo miru letos še toliko bolj zaželeno.

Plamen Luči miru iz Betlehema je za Slovenijo sprejel Tadej iz stega Koroška 2. Plamen bo danes v večernih urah prispel v Slovenijo, jutri pa se bo razširil po celotni državi na regijskih sprejemih (Tolmin, Novo mesto, Slovenske Konjice). Prihodnji teden bo plamen moč dobiti v praktično vseh slovenskih krajih.

V naši PZŽD bo Luč miru prispela v nedeljo 21.decembra. Lahko ga boste ponesli na svoje domove. Kot je razvidno iz naslovne fotografije, je Luč miru prejel skavt Tadej Tacer iz naše župnije. Čestitamo.

Tadej TAcer

Tadej Tacer je Luč miru prinesel in izročil tudi nadškofu Stanislavu Zoretu v cerkvi pri frančiškanih v Ljubljani. (več na skavt.net od koder je tudi pričujoča fotografija)