Luč miru iz Betlehema 2020- nekaj navodil in napotkov

Spoštovani župljani Pastoralne zveze Dravograd,

Skavti tudi letos prinašamo plamen Luči miru iz Betlehema. Zaradi nepredvidljivih okoliščin bo letos na voljo manj sveč, zato vas pozivamo, da prinesete svoje, saj je bistven plamen, ki prinaša mir, sveča je le sredstvo za prenos plamena.

Prav tako bo nekoliko drugače potekalo deljenje plamena, zato vas prosimo za potrpežljivost in upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov za zajezitev koronavirusa na točki deljenja.

V Dravogradu boste lahko plamen prejeli v soboto, 19. decembra, od 15. do 18. ure pred Vidovo cerkvijo in v nedeljo, 20. decembra, pri župnijski cerkvi od 11. do 13. ure (na voljo bo nekaj sveč in vložkov) in kasneje po dogovoru z g. župnikom Igorjem Glasenčnikom.

V Črnečah bo na voljo v predprostoru cerkve od sobote zvečer. (prinesite svoje sveče, na voljo bo sicer nekaj navadnih sveč)

V Libeličah bo plamen možno dobiti v nedeljo, 20. decembra, po prenosu sv. maše od 12. do 13. ure, nato pa bo plamen na voljo za preprižig pri zadnjih vratih v cerkev. (prinesite svoje sveče, na voljo bo nekaj navadnih sveč)

Pri sv. Križu bo plamen pri ge. Zofiji Mager od nedelje naprej.

 

Več informacij lahko dobite na Facebook strani: Skavti Koroška Dva

 

Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje.

Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek.

Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot.

Prižgimo luč. Obdržimo bližino!