Luč miru iz Betlehema razsvetlila domove na Koroškem

Člani skavtske skupine oz. stega Koroška 2, so se v nedeljo 16. decembra odpravili po plamen Luči miru iz Betlehema (LMB) v Gornjo Radgono. Tja jo je pripeljela ekipa slovenskih skavtinj in skavtov iz Dunaja, kamor je priletela naravnost iz Betlehema, votline Jezusovega rojstva. Iz Dunaja je Luč potovala širom po Evropi …

Še ‘svež’ plamen so najprej prižgali v svoji sredi. Skavtinje in skavti, skupaj s starši in prijatelji, so se zbrali na Šrotneku in v zimskem vzdušju, brez elektrike in ogrevanja, sporočilni Plamen sprejeli medse. Obhajali so slovesno skavtsko sveto mašo.

Nato so naše skavtinje in skavti imeli precej dela. Plamen so razdelili med najmanj 25 ustanov in njihove člane (10 občin, 12 župnij, dom starostnikov Črneče in Prevalje ter v CUDV Črna), plamen je grel in prinašal sporočilo Miru tudi obiskovalcem trgovskih centrov v Dravogradu ter na Ravnah in Prevaljah. Iz petka 21., na soboto 22., so Luč skupaj s planinci in prijatelji ponesli tudi na Uršljo goro, da bi nas tudi iz vrha grela in delila svoje Bistvo.

Akcijo voditelji Koroške 2 peljejo že 12. leto zapored. Tudi tokrat je minila brez večjih zapletov, na kar so lahko ponosni. Kjer koli je plamen zagorel, povsod je bil deležen lepega in prijaznega sprejema. Skavtinje in skavti so veseli in hvaležni, da lahko vsako leto sodelujejo pri tako plemeniti akciji, kot je razdeljevanje plamena Luči miru iz Betlehema.

Akcijo pa tudi letos spremlja dobrodelni namen. Izkupiček prostovoljnih prispevkov za sveče bodo poklonili prizadetim v jesenskih poplavah. Kaj to pomeni, pa Korošci še najbolje vemo …