Maša za zaljubljene – 14.2.2023

Na Šempetru je na dan Sv.Valentina potekala sveta MAŠA ZA ZALJUBLJENE. Nenavaden naslov je marsikoga presenetil, saj niso bili navajeni, da je kaj takega sploh mogoče. Toda ideja je naletela na dokaj lep začetni odziv. Zbralo se je deset parov in seveda nekaj posameznikov. Oltar, ki je posvečen Sv. Valentinu, je bil slavnostno okrašen, simbol je lepo dopolnjeval dekoracijo. Pri maši sta prepevala zakonca Aljaž in Kristina Javornik ob spremljavi organista Darka Rotovnika. Najpomembnejša pa je bila sproščena sveta maša, ki jo je daroval župnik moderator Igor Glasenčnik. Že v samem začetku je ob poljubu oltarja vse navzoče zaljubljene pare spodbudil k medsebojnemu poljubu, temu simbolu izkazovanja ljubezni. Seveda je obrazložil nekaj detajlov iz življenja Sv.Valentina ter v nagovoru spodbujal, kako pomembno je spoštovati in negovati svoj obraz, svoje telo in svojo dušo. Lepota, tako ženska kot moška je dar. In če je dar, postane obveznost in odgovornost. Nobenega od darov ne smemo zakopati v zemljo. Moramo jih plemenititi, vlagati, z njimi trgovati, Tudi lepoto, zlasti žensko, je treba negovati in in jo narediti koristno, ne samo za sebične namene. Lepota razveseljuje in lepša življenje. Užitek, za katerega poskrbi lepota, je radost življenja. Dolžnost vsakega moškega in ženske je, da podarjata drugim žarek neskončne Božje lepote.

Spominska fotografija in izročitev priložnostne podobice s cvetom kvačkane vrtnice in zapisom iz Visoke pesmi, je zaokrožil naše srečanje. Srečanje smo nadaljevali v župnijki sobi, nazdravili s plemenitim izborom vin, ki jih je za srečanje daroval župnik Igor.

Udeleženci so bili soglasni, da je prvo takšno srečanje bilo nadvse slavnostno, zato je ena izmed udeleženk dejala, da se je počutila kot na poroki. Župnik je vse zaljubljene pare blagoslovil.