Materinski dan v Dravogradu
  1. marec je praznik Gospodovega oznanjenja. To je spomin na tisti davni dogodek, ko je nadangel Gabriel  devici Mariji oznanil, da bo postala Božja mati. Marija je ponižno sprejela njegove besede in postala mati Božjemu sinu. In ravno zato na praznik Gospodovega oznanjenja, devet mesecev pred Jezusovim rojstvom, praznujemo krščanski materinski dan.

Naše življenje je dar. Starši so dar. Otrok je dar. Vse je dar. Biti oče je dar, biti mama je dar. Ženam je dana najlepša naloga sveta – dati in čutiti novo življenje v sebi, ljubiti in varovati svojo družino in skrbeti za nadaljnji človeški rod.

Morda si premalo hvaležen staršem za vse, kar prejemaš, si prejemal ali boš prejemal. Zato je danes prav poseben in pravšnji dan, da izrečeš besedo »hvala«. Hvala, ker si se me odločila sprejeti, hvala, ker si me devet mesecev nosila pod srcem in me rodila, hvala, ker si mi pomagala shoditi, hvala, ker si nešteto noči bedela ob meni, hvala, ker si me naučila brati in pisati, hvala, ker si mi omogočila spoznavati svet, hvala za tolažilne in spodbudne besede, hvala, ker si me naučila odpuščati in ljubiti. In naj gre beseda »hvala« na ta dan tudi tebi, oče.  Hvala vama, da sta mi dala življenje!

V tem duhu je izzvenela tudi krajša slovesnost praznovanja materinskega dne, ki so jo pripravili člani otroškega pevskega zborčka, njih voditeljica Zofija in župnik Igor. Krasen pps med prazničnim programom nas je osvestil tega dejstva hvaležnosti. Otroci zborčka pa so na koncu župnikovega razmišljanja Biti oče, biti mama, razdelili mamam in očetom šopek pomladnega cvetja, ki se bo, upamo, razcvetel tudi prihodnjo pomlad v njihovem vrtu. Jasmina, Zofija in Fanika pa so te čudovite praznične šopke uredile v lepo darilo. Vsem hvala za udeležbo in otrokom za nastop.

DSC_0449 DSC_0451 DSC_0452 DSC_0453 DSC_0455DSC_0457DSC_0448