Materinski dan v Šentjanžu

V mesecu marcu sta dva praznika, ki nam govorita o očetu mami. Praznik svetega Jožefa nam predstavlja krušnega očeta Božjega Sina. Praznik Gospodovega oznanjenja pa nam predstavlja Marijo, Mater Božjega Sina.

Ob teh praznikih smo se tudi v župniji Šentjanž spomnili naših dragih staršev, ki izvršujejo posebno božje poslanstvo: materinstvo in očetovstvo. Poklica biti mama, biti oče, se nihče ne more naučiti v nobeni šoli. Mame in očetje  se tega poklica učijo vsak dan znova. Vsak dan prinese nove skrbi in nove radosti, ki se jih ne da opisati, ampak se jih mora doživeti. Skrivnost mame in očeta je v treh besedah: ljubezen, žrtev, odpoved. Ni ne mame, ne očeta brez odpovedi, brez žrtve, predvsem pa ne brez ljubezni. Vse to pa mame in očetje zmorejo z Božjo pomočjo in z vero.

S kratkim programom, glasbo, pesmijo in majhno pozornostjo smo se želeli zahvaliti našim mamam, babicam, očetom, dedkom,… ter jim pokazati, kako jih imamo radi in kako smo jim hvaležni za ves trud in ljubezen, ki smo je vsak dan deležni.

Iskrena hvala tudi vsem, ki ste pri pripravi programa sodelovali. Hvala veroučencem, katehistinjama, pevskemu zboru in ge. Liljani, ki nas je spremljala na citre.