MATERINSKI DAN v župniji Dravograd LETOS nekoliko drugače

Starši se vsakodnevno znajdemo pred izzivom, po kateri poti voditi otroka, da bo zrasel v odgovorno osebo. Kako vzgajati? Kako krmariti med negativnimi vplivi okolice in tistim dobrim, kar bi želeli potegniti iz svojega otroka? Izzivov nikoli ne zmanjka.

Mnogi starši se sprašujemo, kako v vso ponudbo, ki nam jo danes ponujajo različne interesne dejavnosti, vključiti še versko vzgojo. Ali je verouk resnično dovolj? Kdaj peljati otroka k sveti maši? Kako najti čas in pogum za versko vzgojo doma? Konec koncev zakaj sploh vzgajati otroka v veri? Ali ni bolje, da otrok sam poišče Boga, ko bo to želel in bo na to sam pripravljen …

Ta in še mnoga druga vprašanja si bosta v nedeljo pred Materinskim dnem, 23. 3., po sveti maši zastavila zakonca, ki imata 4 pred- in osnovnošolske otroke. Zakonca Nataša in Marko Špital živita z družino v Velenju, sta zaposlena in člana zakonske skupine. Več o sebi pa bosta povedala na srečanju za starše. Z veseljem bosta iz svojih izkušenj tudi odgovorila na kakšno vprašanje, ki se vam poraja ob vzgoji in trudu za svoje otroke.

Pridite! Ni potrebno, da vzgajate sami in si dnevno belite glavo »kako«. Med seboj si lahko pomagamo in delimo bogate izkušnje. Zakonca Špital bosta z vami z veseljem delila svoje.

Po srečanju sledi še kratko prosto druženje ob čaju in prigrizkih.

vabi župnik Igor, katehistinja Katja, člani ŽPS