MIKLAVŽEV VEČER v Pastoralno povezanih župnijah Dravograd

ČRNEČE-MIKLAVŽEV VEČER

Tako gre to. Otroški živžav v naši cerkvi na Miklavžev večer. Drugače kot pred ali med sveto mašo.
Pa kdo bi otrokom nocoj zameril, saj vemo, kdo je rekel, naj otroke pustijo k njemu. Za uvod prijazna beseda našega župnika Frančka, sledi v srce segajoča zgodba o dobrih angelih avtorice Mire Mori, nato pa se otrokom poveča srčni utrip, saj vstopi on s svojimi angelčki in za vsak primer tudi s parkeljnema.
Stari škof Miklavž. Ena sama dobrota ga je. Pogovarja se z otroki. Saj vemo,kaj ga zanima in kaj mu otroci odgovarjajo. Dajo mu celo zaobljubo,da bodo ravnali tako,kot jim sveti mož naroča. Nato pa darila,lepa kot le kaj.Škofu pri delu pomagajo angelčki in sodelavke župnijske Karitas. Le kaj bi Miklavž brez njih.In potem se dobrotnik spomni,da ga ta večer čaka še mnogo otrok in mora oditi. Pa na svidenje do drugega leta. Tako gre to.

Franci Kotnik

 

Tudi v Šentjanžu v organizaciji župnijske Karitas, Libeličah ravno tako in v Dravogradu, so bila v cerkvi prijetna miklavževanja z veliko molitve, nastopi, pesmimi ipd.

Na Ojstrici pa so starši sami stopili skupaj in organizirali v krajevni dvorani OŠ miklavževanje za otroke s te župnije. Uprizorili so krajšo lutkovno igrico ter se srečali z Miklavžem.

Župnik Igor pa je v glasilu Studenec vsa dogajanja povzel z naslednjo zahvalo:

Zahvaljujem se vsem, ki ste vložili svoje moči v pripravo Miklavževega
obiska v Šentjanžu, Črnečah, Libeličah, Dravogradu in na Ojstrici. Za ves vaš trud Bog povrni! HVALA.