Mladi si želijo k Jezusu

To veš Ti, kaj si prestajala, kako si jokala, ko mučili so ga.

Veš Marija Ti, kaj si prenašala, koliko solz pretočila,

ko na Kalvarijo ga spremljala.

 

Popljuvan bil, poniževan, zasmehovan, ustrahovan,

razparano telo pod udarci biča vso.

Se je v ranah vtapljalo in bolečinah zvijalo,

ječalo je celo telo v neznosnem bolu, za nas ljudi, za nas ljudi.

Pesem To veš Ti (klikni, da te poveže s pesmijo), ki te pretrese do kosti, je letos nagovarjala naše mlade v postnem času. Poleg popoldanskega druženja sredi posta, so mladi skupaj pripravili tudi križev pot v naravi in sodelovali pri obredih velikega petka.

Dogovorili so se, da za križev pot vsak od mladih pripravi eno postajo, pove osebno zgodbo in razmišljanje. Zelo lepo so se pripravili in vživeli v Jezusovo trpljenje. Čutiti je bilo, da so tudi naši mladi preizkušani. Nekateri celo bolj, kot bi bilo prav da so. A takšno je življenje. Gospod ima za vsakega od nas pripravljene ravno takšne preizkušnje, kot smo jih zmožni nositi. Zgodbe se te dotaknejo do solz. Lepo je, da si del skupine, kjer lahko z drugimi deliš tisto, kar ti teži srce in si kljub temu sprejet, razumljen in ljubljen.

Za branje letošnjega pasijona, trpljenja našega Gospoda Jezusa, so se ponudili mladi. Ni lahko nastopiti pred množico, a so zbrali pogum. Že na postnem srečanju so se vživeli v Jezusovo neznosno trpljenje, ko je bil za nas, zame in zate, dobesedno razbit, raztrgan, razmaličen, prebit. Brali so z bolečino v srcu, a s hvaležnostjo za vsak udarec, ki ga Jezus sprejema namesto mene in tebe. Z enakim čutom so tudi zapeli pesem, ki govori o Marijinem spremljanju trpljenja svojega Sina. Solze in mravljinci so verjetno prevzemali mnoge navzoče.

Lep postni čas je za mladimi. Gotovo bo marsikdo od njih sprejete sklepe in odločitve prenesel naprej v življenje. Molimo za naše mlade. Še bolj pa molimo za njihove starše, da bi razumeli in podprli tisto, kar je dobro in dano od Boga.