MLADI V PZD PRIČEVALCI ZA JEZUSA IN MARIJO

Četrtkov večer 18. avgusta na praznik svete Helene, ( ki je poznana kot romarica  v Sveto deželo, kjer je obiskovala posvečene kraje in po starem izročilu naj bi našla tudi Jezusov križ ), v župniji  Dravograd ni bil običajen počitniški večer. Pri večerni sveti maši so sodelovali mladi animatorji PZD, ki že ves teden  v župniji vodijo oratorij za 53 otrok. Kot prijetna svežina v počitniških dneh je bila njihova duhovna popestritev sv. maše, kjer so vse še posebej nagovorili z razmišljajočo molitvijo Očenaš.

Po sv. maši pa so mladi animatorji, ki so v začetku avgusta romali v Medžugorje na Mladifest  vse navzoče prijazno nagovorili kot pričevalci za Jezusa in Marijo in z nami podelili svoja najgloblja duhovna doživetja v Medžugorju. Vsi so pogumno pričevali o svoji veri v Boga in odprto in iskreno povedali, da so prejeli velike milosti od Marije, da so opravili sveto spoved, se popolnoma odprli za delovanje Svetega Duha v njihovih dušah, da so lahko doživeli čudovita osebna srečanja v molitvi z Marijo, ki so ji bili sposobni izročiti vse svoje križe, trpljenje in jo prosili za pomoč v svojem vsakdanjem življenju in za svoje družine. Z globokim žarom so pripovedovali kako so poromali k Mariji na Crnico in na Križevac, kjer so tudi prenočili pod zvezdnatim nebom. Nobena odpoved jim ni bila prehuda ( večina je romala bosa in v postu),  saj so čutili Marijino materinsko ljubezen in mir ter doživeli najgloblje Božje dotike. Povedali so, da so veliko prejeli na tem romanju za svojo osebno poglobitev vere, pogum za svojo osebno molitev in v družinskem okolju. Sprejeli so tudi svojo odločitev, da dajo na razpolago svoje sposobnosti tudi za župnijsko občestvo kot animatorji za otroke na oratoriju.

Čudovito pričevanje mladih o osebnem duhovnem stiku  z mamo Marijo in Jezusom, je vse v navzoče močno prevzelo, jih pustilo v globoki razmišljajoči tišini in odhajali smo Bogu hvaležni za te mlade v naši PZD.

zapisala Irma

DSC03678