Mladi z blagoslovom v Medžugorje

Zadnjo nedeljo v juliju smo nedeljsko bogoslužje oblikovali nekoliko drugače. Svoj dar za sveto mašo in blagoslov so prispevali mladi, ki se odpravljajo na Mladi fest v Medžugorje. S svojimi prošnjami so tudi sodelovali in navzoče povabili k sodelovanju. Prepeval pa je priložnostni slavilni band, ki že sodeluje ob različnih priložnostih (krsti, poroke, praznovanja, ipd.). Celotno občestvo so navdušili s svojim petjem in bogatih besedilih. Vsi so se strinjali, da morajo takšno sodelovanje večkrat ponoviti.

medjugorje-header3Slišali smo misel, da nas Marija po svojih sporočilih v Medžugorju opozarja, da danes hudič najbolj napada družino in mlade. Ti osnovni celici človeštva najbolj sovraži, mrzi v dno srca in ju želi uničiti. Morda je tudi to razlog zakaj se danes tako napada družino in zakaj so mladi tako preizkušeni.

K temu je papež Frančišek na svetovnem srečanju mladih dodal, da ga žalosti, ker vidi toliko mladih, ki so zašli na temno pot, ki so se izgubili in ne najdejo smisla življenja.

Upanje nam vliva nepregledna, 2 in pol milijonska množica, ki se je cel teden veselila in rajala okoli svetega očeta. Upanje nam vlivajo tudi naši mladi, ki se v tem tednu odpravljajo k naši Mami Mariji. Mladi iščejo sveto, iščejo duhovno, želijo slediti Jezusu in Mariji.

Gospod župnik je v nagovoru vzpodbudil mlade, naj ne nehajo širiti svojega veselja, svojega nasmeha, ker se ga je tako enostavno nalesti in z veseljem je videti mladega človeka, ki se iskreno veseli. Naj jih z veseljem navdušuje tudi Marija.

Mladi so na koncu navzoče prosili za molitev po njihovih namenih s katerimi romajo v Medžugorje. Kdor je želel je prejel ime romarja za katerega moli v tem tednu. Odziv je bil enkraten in listkov z imeni je zmanjkalo. Mladi so hvaležni za tako močno molitveno podporo. Tudi oni se bodo spomnili svojih molivcev pri Mariji.