MOJ ROJSTNI DAN … TUDI LETOS …!

Preberi si pismo, ki ti ga pošilja danes Jezus…te zanima? Ni mu vseeno zate veš! Kako se pripravljaš na njegov rojstni dan? ..

(in utrinek iz pisma… ”Potem so prinesli darila, obdarovali so se. Kakšno veselje, ko so odpirali darila. Približal sem se, če bi slučajno bilo tudi kaj zame. Nič ni bilo. Spoznal sem, da sem bil odveč na slavju…….”

Kot veš, se znova bližamo datumu mojega rojstnega dne. Vsako leto se priredi slavje v mojo čast in prepričan sem, da bo tako tudi letos. Toda danes skoraj nihče več ne ve, kaj praznujejo. Ljudje se zbirajo, se na veliko zabavajo, ampak ne vedo, zakaj gre, ne vedo, čigav rojstni dan praznujejo.

Spomnim se lanskega leta, ko je napočil dan mojega rojstnega dne. Priredili so veliko slavje v mojo čast. Bilo je veliko sladkih stvari na mizi, vse je bilo okrašeno, bilo je veliko daril, ampak, veš kaj? Mene pa sploh niso povabili. Jaz sem bil slavljenec in se niso spomnili, da bi me povabili na slavje, ki je bilo prirejeno zame. In ko je napočil ta veliki dan, so me pustili zunaj. Zato sem sam vstopil, brez hrupa in obstal v kotu. Vsi so se na veliko zabavali, nekateri so bili celo pijani in pripovedovali čudne stvari, se smejali.

Za konec pa je vstopil še neki debeli gospod. Ta stari gospod je imel rdečo obleko in belo brado in je vpil: »Jo, jo, jo!« Očitno je imel pod čudno kapo par kozarcev preveč. Sedel je na zofo in vsi so hiteli k njemu in kričali: »Dedek Mraz…Božiček!« Dobil sem vtis, da so slavje pripravili zanj.

Ura je odbila polnoč. Vsi so se začeli objemati. Iztegnil sem roke v pričakovanju, da me bo kdo objel in veš, nihče me ni objel. Potem so prinesli darila, obdarovali so se. Kakšno veselje, ko so odpirali darila. Približal sem se, če bi slučajno bilo tudi kaj zame. Nič ni bilo. Spoznal sem, da sem bil odveč na slavju. Odšel sem brez hrupa, zaprl vrata in … odšel. Vsako leto je slabše. Ljudje poskrbijo samo še za večerjo, darila in pripravijo slavje…name se ne spomni nihče.

Želel bi si, da mi za ta božič dovoliš vstopiti na tvoje slavje, v tvoje življenje. Darilo imam zate!

Jezus