MOLITVENA URA z birmanci – 6.6.2019

So dnevi, ko se Bogu še posebej s hvaležnostjo zahvališ za srečen, blagoslovljen dan, za njegovo pomoč in ljubezen. Eden takšnih dnevov je bil tudi prvi četrtek v mesecu juniju.  Ob Jezusu, ob izpostavljenim Najsvetejšim, smo se zbrali birmanci, molitveni botri in molivci za duhovne poklice, združeni v  skupni prošnji, ZA DOBRE DUHOVNE POKLICE IN DOBRE DRUŽINE.

Besedilo molitvene ure  POKLICANI K SLUŽENJU , ki jo je pripravil p.Milan Bizant nam je na ekranu vrtel g.  župnik Igor. Po prostoru naše cerkve je odmevala molitev in pesem. Lepo sodelovanje birmancev  je lepšalo petje, ki ga je vodila Tina. Ostali molivci smo z veseljem sodelovali pri molitvi in petju. Vzdušje je bilo enkratno, kot bi svetel žarek blagoslova in milosti posijal v našo cerkev sv. Janeza. Da bi bilo še velikokrat tako! Po molitveni uri smo nadaljevali s sv.mašo  za duhovne poklice, ki jo je daroval naš župnik Igor Glasenčnik.                                                                            Po sv.maši pa smo se še krajši čas zadržali pred cerkvijo ob skromni pogostitvi in pijači. Pomembno je bilo to, da smo  lahko poklepetali  in se družili z našimi birmanci.

Gospod , Tebi se izročamo vsak trenutek dneva, Tebi izročamo naše birmance, da jih s sv. Duhom vodiš po poti vere, Tebi izročamo našo župnijo, da jo Tvoj Duh prekvasi  in nas naredi za voljne sodelavce. Tebi izročamo vse naše prošnje in zahvale, saj vemo, da v Tebi imamo najboljšega Vodnika in Prijatelja.

Zofka F.