MOLITVENA URA za duhovne poklice v DRAVOGRADU – 31. 1. 2019

Na  prvi četrtek ( 31. 1.) , pred prvim petkom v februarju, smo se v župnijski kapeli v Dravogradu  pred Najsvetejšim zbrali molivci za duhovne poklice ( iz Dravograda, Sv. Petra, Črneč ) in skupaj s povabljenimi  cerkvenimi pevkami dravograjskega župnijskega zbora in župnikom Igorjem, najprej v polurni tihi molitvi, nato v pripravljeni molitveni uri, počastili Jezusa in molili in prosili za duhovne poklice ( stanovitnost in svetost že poklicanih in milost novih duhovnih poklicev v prebujenju naših mladih).

V darovani sveti maši za duhovne poklice smo se še posebej s svojimi duhovnimi razmišljanji o mladih v naši pastoralni zvezi,  s prošnjami in molitvami zanje, obrnili na svetnika, katerega spomin smo ta dan praznovali, to je svetega Janeza Boska, za katerega je papež Frančišek  na splošni avdienci  30. 1. 2019 dejal:  » Jutri praznujemo spomin svetega Janeza Boska, očeta in učitelja mladih: bil je odličen duhovnik! Don Bosko je znal dati vsem mladim, ki jih je srečal, občutek Božjega objema in jim podaril upanje, dom, prihodnost. Naj njegovo pričevanje pomaga vsem nam, da bomo upoštevali, kako pomembno je vzgajati nove generacije v pristnih človeških in duhovnih vrednotah.”

Tako smo tudi mi, ki se zavedamo, da so naši mladi upanje za prihodnost Cerkve in da novi duhovni poklici lahko zrastejo samo po poklicanosti in odločitvah naših mladih, zanje goreče molili in jih izročali Jezusu in Mariji.

Lepo in upamo, da Bogu všečno daritev molitve in sv. maše v občestveni povezanosti smo darovali za naše duhovnike in za nove duhovne poklice.

Vsem pa naj bo na poti krščanskega življenja in dela še ta misel don Boska : » Molitev zmore, česar mi ne zmoremo.«

Zapisa Irma

Comments are closed.