MOLITVENA URA ZA DUHOVNE POKLICE- župnija Dravograd, četrtek 7. januarja 2021

Prvi četrtek v januarju 2021 smo se, v skladu z vsemi zdravstvenimi navodili NIJZ glede nove korona bolezni, v naši župnijski cerkvi Dravograd zbrali molivci za duhovne poklice, k molitveni uri in naš gospod župnik Igor je za duhovne poklice daroval sv. mašo.

V srcih smo začutili toplino doma in sreče, ko  smo se Jezusu poklonili v jaslicah in je med nas prišel v izpostavljenem Najsvetejšem. V srcu in tišini smo se Bogu zahvalili za milost, da smo lahko po dolgem času prišli k njemu v cerkev.

Kot ena družina smo molili svetli del rožnega venca pred Najsvetejšim : v zahvalo in priprošnjo za zdravje in moč vere v teh časih, za vse naše duhovnike in Bogu posvečene, še posebej smo Njemu priporočili naša dobra pastirja g. Igorja in g. Frančeka ; prosili smo za naše družine, da bi  se v njih z molitvijo poglabljala vera, iz katere bi rasla ljubezen in medsebojno razumevanje za poklicanost in darovanje za nove duhovne poklice. Molili smo za našega bogoslovca Žiga in vse fante in dekleta, ki so na poti duhovnega poklica.

S  pozdravi Mariji  smo spremljali Jezusa: od krsta v Jordanu; v Kano Galilejsko; ob množici, ki ji je oznanjal božjo besedo; se z njim povzpeli na goro spremenjenja; in v dvorano zadnje večerje, kjer je ustanovil sveto evharistijo.

V uvodu in nagovoru v darovani sv. maši smo prejeli oznanilo, da smo v novem pastoralnem letu 2021 vstopili v leto sv. Jožefa. Leto sv. Jožefa je razglasil papež Frančišek in bo trajalo od 8. decembra ( praznika Brezmadežne ) 2020 do 8. decembra 2021. Pod varstvo sv. Jožefa kot zavetnika Cerkve in družine se bomo v tem letu še posebej zatekali in mu priporočali naša občestva in družine.

Po papeževi poslanici razglasitve leta sv. Jožefa nam je g. Igor predstavil lik sv. Jožefa  kot očeta in varuha Jezusa in sv. družine. Lepo je predstavljena vloga očeta v družini in v tem letu naj bi očetje naših družin zopet spoznali, po vzoru sv. Jožefa svojo pravo vlogo v družini. Zato bomo še posebej molili in prosili Boga, da jih po sv. Duhu vodi in da moči sprejeti svoje  pravo življenjsko poslanstvo očeta v družini.

molivka Irma