Molitveni dan za duhovne poklice na Ptujski gori

Sobota, 9.9.2017. Za nas romarje se je zgodaj pričelo to hladno sobotno jutro, ki je napovedovalo lep dan. Optimistični in polni neke notranje sreče, smo se zbrali na avtobusu s šoferko Marjano za volanom. 38 molivcev iz PZ Dravograd ter 22 molivcev iz spodnje dravske doline smo pričeli romanje z molitvijo in pesmijo. Tudi ministrante smo imeli zraven! Kar štiri iz Dravograda – Zala, Sara, Jakob in Filip. Hvala Bogu in Maticu.

Kilometri so hitro ostajali za nami in pred nami se je odprl pogled na ptujskogorsko baziliko. Ob vstopu v cerkev nas je pozdravila pesem : Ponižno tukaj pokleknimo. Predali smo se vzdušju, ki je preplavljalo polno ptujskogorsko cerkev. Molili smo za mlade, za družine, za vse v duhovnih poklicih in vse , ki svoj poklic še iščejo. Skupaj smo vzklikali : » GOSPOD, HVALA TI », »GOSPOD, USMILI SE«, »PROSIMO TE, USLIŠI NAS«. Na koncu molitvene ure smo zapeli še litanije Matere Božje in v pesmi poprosili » O, Devica, pomočnica, vseh slovenskih src Kraljica, k tebi dvigamo roke, sprejmi v svoje nas srce!«

Sv. maša je bila zelo slovesna , saj se je ob oltarju zbralo veliko število duhovnikov, ministrantov in mariborski nadškof Alojzij CVIKL. Med sv. mašo je g. nadškof sprejel tudi tri bogoslovce med pripravnike za diakonat in prezbiterat.

Prisluhni in pogumno odgovori , je  bilo geslo letošnjega molitvenega dneva za duhovne poklice nadškofije Maribor. V tem duhu nas je nagovoril tudi nadškof . Vesel vsakega molivca, posebej pa še ministrantov in mladih, je poudaril : » Vesel bi bil, da bi bila molitev za poklice vaša vsakdanja skrb. Molitev bi morala preplaviti vso našo nadškofijo, saj škof zelo težko vodi škofijo brez zadostnega števila duhovnikov! V veliko pomoč so stalni diakoni , pa redovniki in redovnice. Brez zavzetih, Kristusu in njegovemu evangeliju predanih laikov pa življenje v neki župniji lahko celo ugasne. Zato je še kako potrebna molitev, zaupanje v Boga, pogum za prave odločitve. Znati prisluhniti Božji govorici, se spustiti v globino svojega notranjega sveta in prav tam prepoznati kako smo Bogu dragoceni in ljubljeni! » Nadškof se je iskreno zahvalil vsem ministrantom za njihovo požrtvovalnost in čas, ki ga namenjajo služenju pri sv. maši ali drugih opravilih.  Dodal je .« To je vaš odgovor na Božje vabilo in kaže na prijateljstvo z Jezusom. Z molitvijo, prebiranjem Sv. Pisma ter obiskom sv. maše pa to prijateljstvo še poglabljajte. » Nagovoril je tudi starše .« Tudi vi velikodušno odgovorite na Božji klic: s pričevanjem vašega življenja in sprejetjem odgovornega poslanstva. Spoštljivo , nevsiljivo in radostno spremljajte mlade na poti k osebni veri in življenjski  poklicanosti.«

Napolnjeni z Božjo bližino in blagoslovom ter  Marijinemu sprejetju pod njen topli plašč, smo zapuščali baziliko ptujskogorske Matere Božje,  vsak s svojo stekleničko blagoslovljene vode, ki smo jo prejeli ob izhodu, da se z njo pokrižamo, ali pa operemo ušesa, da bomo bolje znali prisluhniti in slišati Božji glas.

Duhovno in telesno okrepčani smo  krenili na pot proti domu.

Voščilo za rojstni dan našemu najmlajšemu ministrantu Jakobu, ki praznuje ravno 9.septembra., pesmi mladih ministrantk iz Vuhreda, pesmi naše Tilke z Ojstrice,  molitve in zahvala ga. Tončke iz Vuhreda,  misli o Mariji in še kakšna zahvala in bili smo doma. Mimo sladoleda v Selnici pa seveda nismo mogli, je preveč dober. Lepo smo se imeli. Hvala ti Gospod za ta čudoviti dan.

ZF

DSC_0675 20170909_104209 20170909_102556