MOLITVENI DNEVI v Družini župnij Dravograd

V  posameznih župnijah Družine župnij Dravograd ( v Libeličah v četrtek 2. maja; v  Črnečah v petek 3. maja in v Dravogradu v soboto 4. maja ) smo  imeli molitvene dneve pred  izpostavljenim Najsvetejšim. Pobožnosti smo povsod začeli s sveto mašo, nato so čez dan posamezne skupine župnijskih občestev in verniki v molitvenih urah molili za različne namene in potrebe. Molitveni dan smo zaključili z večerno sveto mašo in blagoslovom z Najsvetejšim.

V  Dravogradu smo molitveni dan začeli s sveto mašo, v kateri smo bili še posebej nagovorjeni po evangeliju z Jezusovim čudežem, ko je s petimi hlebi kruha in dvema ribama nahranil  veliko množico ljudi. Tako smo bili opogumljeni, za molitveni dan in za življenje, da za Jezusa ni pomembna količina in zadostnost vsega, ampak zanj je pomembno vse tisto malo kar mu v iskreni molitvi darujemo in tudi malo število molivcev naj nas ne plaši. Jezus je tu z nami, za nas in v vztrajni molitvi pred njim, bo On vse tisto za kar ga bomo prosili pomnožil.

Po prvi sveti maši smo v molitveni uri za domovino skupaj z Marijo molili  za naše državne voditelje in politike, da bi delali in ravnali po svoji vesti pravično; za državne uslužbence, da bi delali v dobro ljudi; za vse državljane, da bi se znali prav odločati. Marija, je v tem mesecu maju še posebej naša priprošnjica pri svojem sinu Jezusu, zato se pogosto in vztrajno v zaupni molitvi obračajmo nanjo.

Dopoldanski del molitvenega dne smo zaključili s sveto mašo.

Popoldanski del molitvenega dne smo nadaljevali s sveto mašo zadušnico za rajnega očeta naše faranke.  Po sveti maši so bralci božje besede v molitveni uri molili za naše družine. Člani molitvenih skupin in Karitas so v molitveni uri molili za nove duhovne poklice. Pred večerno sveto mašo so člani župnijskega sveta  molili za našo župnijo.

Slovesen zaključek molitvenega dne je bil z darovano večerno sveto mašo, kjer smo počastili sv. Florjana, katerega god se je obhajal ta dan 4. maja. Njemu smo se priporočili v varstvo pred vsakim ognjem, ne samo tuzemskim, ampak tudi pred peklenskim ognjem. Zmolili smo še litanije in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

Gospod, ob zaključku tega molitvenega dneva se Ti zahvaljujemo za dar, da smo  kot župnijsko občestvo skupaj  v molitvenem dnevu  Tebe počastili v Najsvetejšem. Usmili se nas in pomnoži tisto malo kar smo ti darovali, za rast našega občestva Družine župnij Dravograd.                                                                               I.K.