Molitveno srečanje molivcev za duh.poklice v MB stolnici

V popoldnevu 3. Velikonočne nedelje je v Slomškovi stolnici v Mariboru potekalo, v okviru  letnega srečanja Molitvene zveze za duhovne poklice Mariborske nadškofije in začetka tedna molitve za duhovne poklice, srečanje molivcev za duhovne poklice.

Tudi iz naše zveze župnij ( iz župnije Dravograd in Šempeter ) se je srečanja udeležilo 20 molivcev za duhovne poklice.  Veseli smo bili, da je bil med nami tudi fant Leon- pobirmanec iz Šempetra.

V želji, da v Mariborski stolnici stopimo tudi skozi svetoletna vrata in se predamo Božjemu usmiljenju, smo se  že med vožnjo v molitvi rožnega venca Božjega usmiljenja priporočili Bogu za njegovo usmiljenje in se seznanili o obredu, molitvi, sv. spovedi in odpustku pri vstopu skozi svetoletna vrata.

Sonce nas je sprejelo pred svetoletnimi vrati stolnice, kjer smo z gorečimi in pričakujočimi srci opravili molitev papeža Frančiška za sveto leto in obred vstopa skozi svetoletna vrata. V spokojni tišini smo pristopili k sv. spovedi in v Božjem usmiljenju prejeli popolni odpustek.

V molitveni uri, ki je sledila smo pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj z drugimi molivci goreče molili najprej za poklicane k diakonski službi, nato za duhovniške poklice in v tretjem delu za redovniške poklice, v naših župnijah.

V duhovno globoko doživeti sv. maši, ki so jo darovali za duhovne poklice duhovniki iz župnij Mariborske nadškofije, smo se čutili molivci še posebej povabljeni in nagovorjeni k ponižni in vztrajni molitvi za duhovne poklice in ustvarjanju edinosti- dobre zemlje v domačem župnijskem občestvu, v katerem bodo našli mladi vzor in  pogum, da bodo lahko odgovorili na klic. Prav tako je za mlade, da bi odgovorili na klic, odločujoč zgled, domač župnik v župniji, njegovo življenje, delo in pričevanje za Jezusa. Tako smo vsi kot župnijsko občestvo poklicani, da ustvarjamo dobro zemljo za rojevanje duhovnih poklicev.

Deležni smo bili še pričevanja že poklicanih: stalnega diakona Janeza, Mihaele, ki je na poti duhovnega poklica in sestre Marije. Po njihovih pričevanjih smo tudi spoznali kako pomembna je molitev za vzpodbujanje duhovnih poklicev  in stalna  podpora molitve že poklicanih.

Zato si v tem tednu molitve za duhovne poklice podajmo roke in jih sklenimo v skupni molitvi za duhovne, še posebej za duhovniške poklice.

Predani Božjemu usmiljenju, v srcu hvaležni, opogumljeni in znova goreči molivci za duhovne  poklice, smo se v veselem vzdušju vračali domov.

Zapisala Irma

P1160194 P1160197 P1160189