Na Krištofovo nedeljo z nami misijonarka s.Mojca Karničnik

Župnija Ojstrica je na letošnjo Krištofovo nedeljo bila deležna posebne sreče, saj smo se pri nedeljski sveti maši lahko srečali z našo domačinko, misijonarko s.Mojco Karničnik, ki deluje v DR Kongo in je te dni na dopustu. Pri sveti maši je v imenu vseh nas zbranih izrekla Bogu prošnje, na koncu maše pa kratko pričevala ter opisala misijon, kjer deluje. To priložnost smo izkoristili tudi za skupno fotografiranje, saj nimamo vedno priložnosti srečati se z njo. Obljubila je, da bo z nami tudi prihodnjo nedeljo pri Treh križih, priljubljeni kapelici na Goriškem vrhu, kjer obhajamo lepo nedeljo. Po maši pa smo vedno deležni blagoslova avtomobilov. Ob lepem vremenu pripeljejo res mnogi k blagoslovu svoje jeklene konjičke in darujejo za akcijo MIVA.

V naši Pastoralni zvezi (6 župnij) smo sklenili, da bomo zbrana sredstva namenili njenemu misijonu, saj je za letošnjo akcijo Miva tudi s.Mojca poprosila za novo prevozno sredstvo.

Sploh pa veroučenci iz te župnije Ojstrica sleherni mesec zbirajo donacijo za enega etiopskega otroka in tako sodelujejo v akciji misijonskega botrstva.

Bogu hvala za našo s.Mojco, misijonarko v DR Kongo.

DSC_0739 DSC_0737 DSC_0736 DSC_0735 DSC_0740DSC_0748DSC_0742

DSC_0746DSC_0745  DSC_0747