Na Ptujski gori molitev za nove duhovne poklice

‘Lepo je biti s teboj, Jezus’. Pod tem geslom je v soboto 5. septembra potekal pri Mariji zavetnici s plaščem na Ptujski gori nadškofijski molitveni dan za duhovne poklice.

Tudi iz naše dekanije se ga je udeležilo 35 molilk in molilcev za duhovne poklice. Na molitvenem romanju nas je spremljal kaplan Jure, ki nas je z jutranjo molitvijo duhovno prebudil . Tudi molitvena animatorka Zofka Frank je že na avtobusu poskrbela za pravo duhovno vzdušje s predstavitvijo pomena romanja in izčrpnega opisa božje romarske poti na Ptujsko goro.
Veliko romarjev iz celotne nadškofije se je to soboto zbralo na Ptujski gori pod Marijinim plaščem z eno samo skupno prošnjo, ki jo je v začetku sv. maše izrazil gospod Stanislav Slatinek » Bog, duhovnikom nam daj !«

V tej prošnji in v zahvali za vse duhovnike, redovnike, redovnice in Bogu posvečene osebe, ki so odgovorili na božji klic, je potekalo celotno bogoslužje : križev pot posvečenega življenja, molitvena ura za nove duhovne poklice in za zvestobo poklicanih, litanije matere božje in darovana sv. maša.

Globoko duhovno povezani z Jezusom, Marijo in med seboj v eno božje občestvo smo okušali kako lepo je biti z Jezusom.

Skozi božjo besedo, pridigo gospoda nadškofa Alojzija Cvikla, darovanju duhovnikov, bogoslovcev, ministrantov nas je nežno in sladko vabil in nagovarjal sam Jezus k iskanju Njega, hoji za Njim in ostati v zvestobi z Njim povezani kot mladika s trto.

Ker pa Bog ve, da smo sami zgubljeni na tej poti, zato nam je dal duhovnike, ki so pastirji ljudstva in jih danes še kako potrebujemo. Zato je naša molitev in prošnja za nove duhovne poklice še kako potrebna. Marija pa je naša priprošnjica pri Bogu, saj nas ona vodi k Jezusu in ona je rekla : » Karkoli vam reče storite!«

Med sv. mašo je s posebnim blagoslovom in molitvijo nadškof podelil novim župnijskim animatorjem za duhovne poklice, njihovo poslanstvo. Počaščeni smo bili, da smo smeli biti priče, ko je tudi iz naše Pastoralne zveze župnij Dravograd s ponižnostjo in spoštovanjem, sprejela to poslanstvo Zofka Frank. Želimo ji veliko božjega blagoslova in sadov njenega dela.
Ob koncu sv. maše je veličastno in proseče iz vseh romarjev še enkrat privrela molitev Janeza Pavla II. Za duhovne poklice:…… Daj, da bodo tudi danes mnogi fantje in dekleta znali prisluhniti vabečemu glasu tvojega Sina:« Hodi za menoj!«Daj, da bodo imeli pogum zapustiti svojo družino, svojo službo, svoja zemeljska pričakovanja in iti za Kristusom po poti, ki jo je on začrtal……….

Pomirjeni in duhovno goreči v srcih, z obljubo, da bomo zvesto hodili za Njim, molili, za nove duhovne poklice, vzpodbujali, pomagali tistim, ki jih kliče Gospod, smo se veseli vračali domov.

zapisala I.K.

 

P1150254 P1150268 P1150274 P1150290 P1150282 P1150284 P1150287