Na Severnem Irskem se je že začelo finančno kaznovanje kristjanov! Ali bodo naslednji na vrsti slovenski kristjani!?

Severnoirska slaščičarna in pekarna v lasti vernih katoličanov, ki niso hoteli speči torte z napisom, ki bi izražal podporo istospolnim porokam, je po mnenju sodišča Belfastu kriva diskriminatornega vedenja, zaradi česar si je prislužila globo višini 500 funtov (dobrih 700 evrov).

Slovenski homoseksualni aktivisti delujejo po navodilih iz tujine. Njihovi cilji, argumenti in pristopi so enaki kot v drugih državah. Zato bodo verjetno kmalu začeli disciplinske in sodne postopke proti slovenskim kristjanom, če ti ne bodo hoteli aktivno promovirati interesov homoseksualnih aktivistov. Tudi to je krasni novi svet, o katerem bomo odločali jeseni na že drugem družinskem referendumu!

Kristjani so bili kaznovani ker niso hoteli narediti homoseksualnega slogana!

Slaščičarski primer na Severnem Irskem je dobil politične razsežnosti, potem ko so člani demokratičnih unionistov, največje stranke pokrajini, predlagali sprejem zakona, po katerem bi ponudniki najrazličnejših storitev lahko zavrnili potencialno stranko samo na podlagi verskih prepričanj. Namestnik severnoirskega premierja in član irske nacionalistične stranke Sinn Fein Martin McGuinness je odločitev pozdravil besedami, da gre za »dober rezultat za enakopravnost«.

Aktivist za pravice gejev Gareth Lee je tožbo proti slaščičarni Ashers vložil, ko je ta zavrnila izdelavo torte z geslom »Podpirajte gejevsko poroko«, čeprav je sprva naročilo sprejela. Poleg napisa bi bili na njej še podobi Berta in Ernieja iz Sezamove ulice, ki si v tej otroški televizijski oddaji delita stanovanje in spalnico. Spita sicer vsak v svoji postelji, vendar so ju že večkrat označili za homoseksualca, kljub temu da avtorji oddaje to odločno zanikajo.

Sodne stroške je krila državna komisija, ki po novem ustrahuje kristjane

Leejeve sodne stroške je krila Komisija za enakopravnost za Severno Irsko, vladna javna ustanova, ki po mirovnem sporazumu med katoliki in protestanti tej britanski pokrajini skrbi za enakost in enakopravnost državljanov ter se domnevno “bojuje proti diskriminaciji”. Tudi svoboda mora imeti po njihovem meje. Lee je na sodišču izjavil, da so mu lastniki slaščičarne z zavrnitvijo dali vedeti, da naj bi bil “manjvreden”.

Kristjani so deležni finančnega kaznovanja zaradi spoštovanja pravic otrok in staršev!

Šef verige slaščičarn in pekarn Ashers Daniel McArthur je tik pred razsodbo dejal, da z veseljem postrežejo vsakogar, da pa ne morejo promovirati stvari, ki sov  nasprotju tem, kar Biblija govori o zakonski zvezi. Mimogrede, ime verige slaščičarn in pekarn Ashers izvira prav iz Biblije, in sicer gre za izraelsko pleme Ašer, ki je slovelo po obilju hrane in kraljevskih slaščicah. Okrožna sodnica Isobel Brownlie je v sodbi zapisala, da ima tožena stranka sicer pravico do lastnega verskega prepričanja, vendar mora vedeti, kako ga lahko izraža. »Če ne bi bilo nobenih omejitev, bi dovolili, da bi verska prepričanja narekovala zakone.«

objavljeno na 24. kul (avtor zapiska M.S.)