(Nadškofijsko) DEKANIJSKO SREČANJE BIBLIČNIH SKUPIN IN BRALCEV BERIL

V počastitev nedelje svetega pisma in verskega tiska se je v soboto 24. januarja na Ravnah zgodilo tradicionalno srečanje bibličnih skupin in bralcev božje Besede. Lepa skupina skupaj z duhovniki se nas je zbrala iz vseh koroških župnij.

Srečanje je potekalo pod geslom » MOJA MATI IN MOJI BRATJE SO TISTI, KI BOŽJO BESEDO POSLUŠAJO IN URESNIČUJEJO« (LK 8, 21), ki nas je ob simbolni ponazoritvi Sv. pisma nagovarjalo v treh jezikih (grškem, latinskem in angleškem), mi pa smo dodali slovenski prevod. Že ob prihodu smo bili nagovorjeni tudi z vrtom, posejanim z mlado travo, potjo, kamenjem, trnjem in dobro zemljo. Vrt je ponazarjal Priliko o sejavcu (LK 8, 4-8), ki je posejal seme, ki je padlo na različna tla in samo seme, ki je padlo v dobro zemljo je obrodilo stoteren sad.

Srečanje smo začeli s pesmijo in uvodno molitvijo psalmov.
Gospod kaplan Jure nas je v svojem razmišljanju o Jezusovi materi in njegovih bratih popeljal v začetke nastajanja evangelijev in dogem o Mariji božji materi in devici. Marija je bila prva, ki je Božjo besedo sprejela, jo vzljubila in v njeni moči spočela in rodila Jezusa. S tem je vzor za vse nas kako sprejemati božjo Besedo in jo uresničiti.i

Pri delu v skupinah smo po odlomkih Sv. pisma spoznavali kako nas Beseda nagovarja, kako jo slišimo in uresničujemo v svojem življenju. Koliko smo mi rodovitna zemlja in kakšen sad rodimo?

Po božji Besedi smo kristjani nagovorjeni in mi smo Jezusovi bratje in sestre, če božjo besedo poslušamo in uresničujemo v svojem življenju.
Božja Beseda tolaži, vodi človeka, če se ji prepusti, ga navdihuje, ga spreminja in dela boljšega. Po božji Besedi deluje sv. Duh v človeku. Po božji Besedi je človeku dana izbira življenjske poti. Božja Beseda prinaša luč v življenje. Kdor se pusti voditi božji Besedi skozi življenje postaja močnejši in tema izginja in zasveti mu resnična luč. Kdor svojega brata ljubi, ostaja v luči in v njem ni pohujšanja.
Da pa lahko človek sliši in izpolni božjo Besedo zato potrebuje božjo milost. Zato smo pri sv. maši pri kateri smo si podelili prejete darove v Besedi, še posebej prosili za to milost.

V tolažbo, da bomo slišali božjo Besedo in jo uresničevali s svojim življenjem nam je dano zagotovilo, da je Bog neskončno dober in potrpežljiv sejavec, ki nenehno obilno seje, na nas pa je, da smo dobra zemlja, ki bo obrodila sad.

Duhovno obogateni smo naše srečanje zaključili z druženjem ob dobrotah, s katerimi so nas pogostili naši gostitelji župnije Ravne na Koroškem.

Irma Kladnik

DSC_0543P1130784   P1130789 DSC_0536 DSC_0535 DSC_0531 P1130787DSC_0530 DSC_0529 DSC_0527 DSC_0525 DSC_0524P1130785P1130791P1130777