Nadškofijsko srečanje ljubiteljev Sv.pisma na Ravnah

V soboto 30. januarja, pred nedeljo Sv. pisma, je bilo v župniji Ravne vsakoletno nadškofijsko srečanje ljubiteljev Božje besede, katerega smo se udeležili tudi iz naše župnije Dravograd. Srečanje je potekalo pod geslom: Ker je Bog tako usmiljen!

V razmišljanje o Božjem usmiljenju nas je v uvodu z odlomki Sv. pisma popeljal dr. Boštjan Lenart in nagovarjali so nas simboli, ki so predstavljali tri prilike: o izgubljenem sinu, o izgubljeni ovci in o izgubljeni drahmi. Tako smo skozi besedila teh prilik iskali in sestavljali podobo Boga kot usmiljenega očeta in jo povezali z našimi življenjskimi izkušnjami o usmiljenju. Spoznali smo, da je usmiljenje najprej Božja lastnost in je zastonjski dar, ki si ga ne zaslužimo. Ker je Bog tako usmiljen, nam daje zakrament sv. spovedi, kjer začutimo očetovo ljubezen in prejmemo usmiljenje. Bog našo notranjo ranjenost ozdravi, vrne nam dostojanstvo in naredi lepe in nove za pot naprej v življenje.
Celotno srečanje smo povezali v sv. mašo, kjer smo močno začutili božje usmiljenje.

Prijazni gostitelji so poskrbeli še za agape in že smo odhajali domov z veselim srcem, saj nam je Gospod izkazal usmiljenje in nas povabil, da smo usmiljeni tako kot je On.
I.K.

B.B.