Naši mladi poskrbeli za osebe z motnjo v duševnem razvoju

Naši mladi poskrbeli  za osebe z motnjo v duševnem razvoju

Mislim, da sem kar celo leto čakala, da gremo z animatorji spet v Kančevce. A se ti tudi sprašuješ kje so Kančevci in kaj počnemo tam? Ja? Pa tudi če se ne… Samo beri naprej…

Z animatorji se sedaj že kar nekaj let srečujemo skupaj s skupino Vera in luč v domu duhovnosti v Prekmurju – v Kančevcih. To je za tiste, ki še vedno ne veste, kam potujemo – tam neki dola v kurji glavi. A smo se že našli?

Vera in luč – skupina nasmejanih, srčnih, veselih, dobrodušnih, iskrenih, zabavnih ljudi, ki potrebujejo le malo naše pomoči, da so lahko srečni. To je skupina oseb z duševnimi motnjami (to so naše lučke), v kateri so tudi njihovi starši in prijatelji. No, pa tudi mi. Tudi mi postanemo njihovi prijatelji.  Skozi nasmehe, objeme in molitve z njimi preživimo zadnjih nekaj dni v decembru. Dan začnemo z Gospodom – s prekrasno sveto mašo v res prečudoviti kapeli, ki kar žari od Njegove ljubezni. Dan nadaljujemo s sončnim vzhodom, ki nas pospremi k zajtrku. Ko smo vsi napokani in približno zbujeni se zberemo v skupnem prostoru, v katerem preživimo tudi največ časa v dnevu. V tej sobi vse največ prepeva na ves glas, veliko tudi preplešemo na harmoniko, igramo se različne igre, imamo mini slavljenja, rešujemo kvize, itak se skoz smejimo pa tudi skoz nekaj ustvarjamo. Kar nekajkrat na dan pa se odpravimo na sprehod, da se malo preluftamo in nadihamo miru in svežega prekmurskega zraka.

Z lučkami se imamo vedno tk fajn, js se res samo smejim in zahvaljujem Gospodu za njih. Oni so zame najlepši dar.  In če mislite, da pretiravam, se motite. V bistvu sam ne vem kako zaobjet te tri dni v Kančevcih. Ti dnevi so tako nabiti prav nabiti z Ljubeznijo, Mirom in Iskrenostjo. In mogoč je edina primerjava, ki lahko opiše to skupino in te tri dni – raj na zemlji.

Urška