NEDELJA KRISTUSA KRALJA V PZD – zamenjava cerkvenih pevskih zborov -26. 11. 2017

Zadnja nedelja Cerkvenega leta ( letos je bila 26. novembra ) se v Katoliški cerkvi sklene s praznikom Kristusa, Kralja vesoljstva. V naši Pastoralni zvezi župnij smo slovesno počastili  nedeljo Kristusa Kralja z zamenjavo cerkvenih pevskih zborov in bralcev beril med našimi župnijami.Tako so nedeljsko sv. mašo s svojim petjem obogatili v Šempetru pevci iz Šentjanža, v Šentjanžu pevci iz Šempetra, v Libeličah pevci iz Črneč, v Črnečah pevci iz Libelič, v Dravogradu pevci iz Ojstrice in na Ojstrici pevci iz Dravograda.

Globoko nas je to nedeljo nagovarjala in soočala z realnostjo našega bivanja Božja beseda, evangelij in nagovor g. župnika Igorja, ki je vse nazorno prikazal na TV ekranu, s katerega smo lahko  sprejemali v naše duše. Nagovorila nas je povedana zanimiva zgodba in še posebej posnetek Michelangelove freske Poslednja sodba. Tako bo Jezus ob dopolnitvi časa prišel kot sodnik in bo vsakega osebno sodil po ključu”lačen sem bil, žejen sem bil, popotnik sem bil…”kaj si storil dobrega sočloveku? Sodil nas  bo po naši ljubezni izkazani v storjenih delih usmiljenja bližnjemu. Sami bomo odločili na katero stran nas bo Jezus dodelil ali med  ljubljene ovce na njegovi desnici ali med kozle na levici v večno pogubljenje. Jezus pa vsakega človeka dokler je živ na tem svetu vabi in  mu daje možnost za delati dobro. Zato mora biti naš življenjski moto, narediti čimveč dobrega.

Po vseh župnijah so bili pevci lepo sprejeti, še posebej so svojo gostoljubnost izkazali dravograjskim pevcem ojstrčani, kakor dravograjčani ojstrškim pevcem. Prav gotovo je bilo tako tudi v vseh ostalih župnijah. Ta zamenjava pevskih zborov je pomembna za vso Pastoralno zvezo župnij, saj tako v lepem in prijaznem druženju, tudi pevci prispevajo k povezavi vseh vernikov  naših župnij v eno božje občestvo, katerega Kralj je Jezus Kristus.

I.K.