Nedelja KRISTUSA KRALJA vesoljstva in predstavitev prvoobhajancev v župniji Dravograd

Tudi v župniji Dravograd smo zadnjo nedeljo v cerkvenem letu ( 25. novembra ) slovesno obhajali nedeljo Kristusa kralja vesoljstva. Župnijskemu občestvu so se predstavili in pri sv, maši sodelovali prvoobhajanci iz naše župnije (17). V začetku sv. maše se je vsak lepo po imensko in družinsko predstavil, večina pa je tudi med mašo sodelovala s petjem v otroškem  pevskem zborčku.

Že z vstopno pesmijo v sv. mašo je bilo začutiti v občestvu posebno veselje in odprtost za Jezusa Kristusa za našega kralja in za topel sprejem prvoobhajancev.

Poseben nagovor je po Božji besedi in evangeliju župnik Igor namenil prav prvoobhajancem in njihovim staršem. Poudaril pa je, da je prav za vse pomembno koga v svojem življenju priznavamo za svojega kralja. Za vsakega kristjana mora biti kot prvi kralj Jezus Kristus, ki je alfa in omega vsega. V družinah v medsebojnih odnosih pa moramo biti kralji v služeči ljubezni drug drugemu po Njegovem vzoru: mož – ženi, mama in oče – otroku in obratno. Da pa bi to zmogli biti, smo še posebej zato prosili v molitvi očenaša in ob prejemu blagoslovljenega kruha so otroke – prvoobhajance pokrižali poleg veroučiteljice Zofije tudi njihovi starši. Samo tako bodo srečni otroci in bodo srečne družine, če bo v njih  v pravi ljubezni služenja zavladal Jezus Kristus kralj vesoljstva.

S to nedeljo Kristusa kralja vesoljstva se je tudi končal teden zaporov in pričel se je teden Karitas, v katerega smo bili še posebej povabljeni za odprtost src in konkretnih dejanj za pomoči potrebnim družinam v stiski.