Na 24 .nedeljo med letom, ki je bila nedelja mladih, so v naši župniji nedeljsko sv. mašo oblikovali mladi animatorji naših pastoralno povezanih župnij Dravograd. Že z uvodno pesmijo in uvodom v sv. mašo so mladi v srcih vseh faranov prižgali žarečo iskro življenja in ljubezni do Jezusa, ki so jo prinesli iz letošnjega oratorija, kjer je 26  mladih animatorjev pričevalo za Jezusa 50 otrokom.

Z veseljem in hvaležnostjo so se zahvalili celotnemu župnijskemu občestvu, da jih je in jih tako lepo sprejema in podpira. Z besedami blaženega Antona Martina Slomška :  »Kdor hoče druge vneti, mora sam goreti.«, ki so jim velika spodbuda, so  želeli zbuditi tudi celotno zaspano in mlačno občestvo. S svojim zavzetim sodelovanjem pri sv. maši: petjem, branjem Božje besede, prošnjami, uvodom v  Očenaš in pozdrav miru (s pomežikom bratu), smo se res vsi povezali v eno Bogu dopadljivo župnijsko občestvo.

Sveto mašo je daroval g. Franček, ki je ves čas mlade prijazno nagovarjal naj velikodušno odgovorijo na Jezusov klic hoje za njim, še posebej jih je spodbudil z nagovorom nadškofa Alojzija Cvikla ob nedelji mladih in jih vabil v soboto17. septembra na Stično mladih.

Mašo so mladi zaključili s pesmijo Jezus se ob morju ustavi….in tako odšli za njegovim klicem….

V prijaznem pogovoru  po sv. maši z mladimi, smo se jim starejši farani zahvalili in jih spodbujali naj pogumno živijo svojo vero in da ostanejo jedro v našem župnijskem občestvu. Od sv. maše  smo  vsi odhajali veseli in hvaležni Bogu za te mlade, da jih imamo.

Zapisala Irma