Duhovne vaje so zmeraj posebna izkušnja, polna druženja, spoznavanja sebe in Boga.

Na svoje birmanske duhovne vaje imam res lepe spomine. Doživela sem ogromno novega in spoznala prijatelje v luči, v kateri jih prej sploh nisem opazila. Pa vendar si niti v sanjah nisem predstavljala, da bom kdaj postala del mladinske skupine, del nove družine, od katere se vsakič znova nekaj naučim. Na duhovne vaje sem imela priložnost pogledati še z druge plati, ne le kot opazovalec in poslušalec, temveč sem lahko zares postala del njih. Vsakemu posebej sem hvaležna za to izkušnjo, za vse nasmehe in spodbude, za vso iskrenost in prav tako tudi za vse trenutke nepopolnosti v katerih smo se znašli.

Vse od živahnega vzdušja in iger pa do resnejših tem in skupinskih pogovorov. Vse je nepozabno in prav noro za doživet. Vsakič znova se čudim, od kje mi energija za toliko novega. Najprej bedenje v noč, nato jutranja budnica ob sedmih. Seveda je zato ponedeljek po duhovnih vajah že vnaprej rezerviran za počitek in premišljevanje o vsem, čemur si bil priča. Potem je tukaj še tisti občutek, ko te zjutraj med molitvijo pozdravi sonce, ob sprehodu v naravi, gozdu in pomirjenost, ki jo občutiš ob dežju. Vsekakor se bom duhovnih vaj še dolgo spominjala in sem vesela, da sem lahko bila bolj ali manj pomemben del njih.

Ana

Na duhovnem vikendu sem se imela zelo lepo. Bila sem prvič in nisem si mislila, da bo tako zanimivo, da se bom imela tako lepo. Res je bilo zabavno in globoko. Spoznavali smo Boga in se pripravljali na sveto birmo. Igrali smo tudi najrazličnejše igre. Bili smo razdeljeni v skupine, kjer je bilo zanimivo, saj smo v manjšem številu, zato smo lahko bolj iskreni in animatorji so bili neverjetni. Imeli smo različne teme, spoznavali Sv. Duha. Animatorji so nam povedali njihove življenjske zgodbe in dogodke, kako oni čutijo s Svetim Duhom in kako jih nagovarja in uporablja, kot svoje orodje. Zelo rada sem jih poslušala, saj so se me zelo dotaknili. V soboto smo pristopili tudi k sv. spovedi, da smo se znebili grehov in se približali Jezusu. Veliko smo molili. Zelo mi je bilo všeč in še večkrat bom prišla.

Anja Kraus

Na tem duhovnem vikendu sem se zelo zabaval in spoznal veliko novih prijateljev. Igrali smo se različne igre in se veliko smejali. Bili smo po skupinah in skupaj molili. Imeli smo zelo dobra kosila in večerje. Zjutraj smo vsak dan tekali in se razgibavali. Imeli smo sv. spoved, po kateri sem se počutil lažjega. Užival sem na večerni molitvi. Všeč mi je bilo, ko smo peli. Zvečer sem v sobi skočil na posteljo in jo zlomil, za kar mi je zelo žal. Všeč mi je bilo delo v skupini in Nežina tema, saj smo Sveto Trojico razložili na način, da sem lahko razumel. Všeč mi je bilo, ko smo bili v naravi in spoznavanje Svetega Duha skozi igro, na kar smo skupaj molili. Na tem duhovnem vikendu sem dobil občutek, da sem se bolj zbližal z Bogom.

Aljaž Balažič

Imela sem se zelo lepo. Všeč mi je bilo druženje in plesanje. Veliko sem se naučila novega o Bogu in Svetem Duhu, ki je nenehno prisoten v naših življenjih. Imeli smo sv. spoved, jutranjo molitev in delo po skupinah. V prostem času sem se pogovarjala s prijatelji. Najbolj všeč mi je bila tema o naravi, stvarstvu in kako se nam Bog približuje v naravi, saj me narava navdihuje. Uživali smo v skupnem druženju in se bolje spoznali skozi igro. Zvečer sem se ob molitvah najbolj umirila.

Teja

Ta vikend mi je bil zelo všeč. Naučili smo se veliko novega. Zbližal sem se z Bogom. Najbolj so mi bili všeč večeri, saj smo peli in se zabavali. Animatorji in voditelji so bili zabavni in prijazni. Imeli smo sv. spoved. Vsako jutro smo šli ven in se razgibali. Vsako jutro smo tekali okoli cerkve. Malo manj je bilo zabavno, ko smo pomivali posodo, a vseeno smo se zabavali.

Nace

Naučili smo se veliko novega. Veliko smo peli, se zabavali, kuharica Danica, nam je odlično kuhala. Imeli smo super animatorje in voditelje. Všeč mi je, ker smo spoznali nove prijatelje. In imeli sv. spoved. Risali smo plakate in se ob njih pogovarjali o življenjskih temah in Božjem delovanju v našem življenju. Ta vikend je bil zelo zanimiv in je prehitro minil. Molitve animatorjev, so me zelo nagovarjale in mi odprle oči, saj do sedaj marsičesa nisem razumel. A ob animatorjih sem začutil, da je res nekaj več.

Rok Kolar

 

Teden pred vikendom, nanj nisem hotel iti, ampak sem si potem premislil. Mislil sem, da bo ‘kr tk neki’, ampak ne! Bil je zelo fajn in odličen vikend. Veliko novega in zanimivega sem se naučil o Jezusu, Bogu, Svetem Duhu in veri na splošno. Po zajtrku smo veliko časa delali po skupinah. Imeli smo spoved, po kateri sem se počutil ko nov. Veliko smo molili in vsak večer igrali igre. Ta vikend je bil odličen. Spoznal sem nove ljudi. Bila je dobra hrana in veliko sem se naučili, da ne smem gledati samo nase, temveč dovoliti Jezusu, da prevzame vajeti mojega življenja.

Timotej Slatinšek

 

Ta vikend mi je bil zelo všeč, naučili smo se veliko novega o Jezusu in se še bolj povezali z njim. Ob molitvi smo spoznavali njegovo življenje. Po spovedi sem se počutila veliko bolje. Animatorjeve zgodbe so me pritegnile, saj so bile zelo privlačne in iskrene. Delo po skupinah mi je bilo zelo zanimivo, saj smo se povezali, skupaj izdelovali plakate in strmeli nad globino animatorjev. Molili smo vsi skupaj in v skupinah. Tudi pred in po obrokih. Večerna molitev mi je bila najbolj všeč saj sem potem lažje zaspala.

Lana Stolnik