Odprta razstava Marine Štamulak v Info pisarni

Ponedeljkov večer 8.maja je bil posvečen odprtju razstave Marine Štamulak, odlične kiparke in umetnice, ki svojo umetniško dušo podarja stvaritvam, ki nastajajo pod njeno roko. Pravi, da jo ustvarjalni nemir žene v ustvarjanje in tako je na razstavo ponudila nekaj odličnih del, ki so nastale v tem letu. Tudi v župniji Dravograd je že dve leti navzoča pri izdelavi jaslic ob božiču.

Ob naslovu razstave pa je zapisala tele lepe misli:

Čas nam iz dneva v dan mineva hitreje, hitreje teče tudi naše življenje. Časa ne moremo zaustaviti, lahko pa zaustavimo sebe in uživamo v tistih majhnih čarobnih trenutkih.

 Ljubezen, poštenost in ostale vrline se  vse bolj izgubljajo v kaosu ljudi, ki se jim vedno bolj mudi. Vse manj se zavedamo in si tudi vzamemo dragocene trenutke našega življenja. Otroci odrastejo, ljudje odidejo iz našega življenja, vedno več je krivic, razočaranj, vse večji je prepad med revnimi in bogatimi. Časa, sreče in ljubezni se ne da kupiti. Trenutki resnične globine izpolnjenosti in miru v duši, ljubezni in sreče so zastonj. Potrebno je le ustaviti korak, si vzeti priložnosti,  začutiti življenje v sebi in občutiti tiste drobne, a največje trenutke v življenju, ki se nikoli več ne vrnejo. Objem, poljub, stisk roke, topel pogled, prijazna beseda, trenutke, ko se čas ustavi in trenutke za katere je vredno živeti. Čas teče naprej, življenje mine. Trenutki, ko je ljubezen ljubezen in življenje življenje , pa ostanejo za vedno v nas, v naših srcih in spominih. V neskončnosti časa vedno obstaja trenutek ko te ima nekdo rad, je nekdo zelo ponosen nate, nekdo  misli nate, nekdo skrbi zate, te nekdo pogreša, se nekdo želi pogovarjati s teboj, si nekdo želi, da nisi v težavah, ti je nekdo hvaležen za pomoč, te nekdo želi držati za roko, ti nekdo želi , da bo vse dobro, si nekdo želi, da si srečen, si nekdo želi, da ga najdeš, nekdo verjame, da si zanj darilo,nekdo potrebuje tvojo ramo, te nekdo ljubi, nekdo misli nate. (Marina Štamulak)

Razstavo si je vredno ogledati. Morda najdete kakšno idejo za obdarovanje svojih najdražjih. Izbor njenih eksponatov je odličen: ure, vaze, kipci mame…res veliko lepega za dušo, srce, oči in darilo.

DSC_0714 DSC_0713 DSC_0718 DSC_0734 DSC_0737 DSC_0730 DSC_0725 DSC_0723 DSC_0738