ORATORIJ 2017 v Dravogradu

Letošnji oratorij, z naslovom »Dotik nebes«, je bil tudi pri nas posvečen 100-letnici Marijinih prikazovanj v Fatimi. Zato smo na Oratoriju govorili o nebeški materi Mariji. Zgodba pripoveduje o tem, kako se je evangelist Luka, ko je pisal evangelij o Jezusovem rojstvu, o njegovem otroštvu, o njegovih čudovitih delih, besedah, o tem, da je trpel, umrl in vstal od mrtvih, pozanimal tudi o njegovi Materi. Spoznal je, da je bila Jezusova mati najraje v ozadju. Ni se izpostavljala, ni želela, da se o njej veliko govori. Vse njeno življenje je bilo usmerjeno v to, da je dajala prvo mesto Božjemu Sinu Jezusu. V kratkih prizorih, ki jih je pripravila animatorka Tina z igralci, smo gledali Marijino življenje, jo spoznavali in vzljubili, ob njej pa tistega, ki ga ima ona najraje: njenega sina Jezusa.

Oratorijski program se je tudi letos dogajal ob cerkvi, kjer je stal potrebni šotor (varoval pred močnim soncem), v učilnicah, kapeli, travniku in tudi v cerkvi, kjer je župnik Igor vodil del oratorijskega dne v vajah pobožnosti – molitvi. Glavni animator Marko pa je v jutranjih molitvah animatorjem predstavljal neverjetnost Marije in njenega gledanja na življenje Jezusa in vsega, kar je gradilo prvo skupnost kristjanov. S tem je posebej animatorjem in sebi odkrival vso njeno skrivnost, ki se danes vidi kot izjemnost Marijinega značaja in pričevanja. Pod skrbno roko voditeljice Petre in Nastje so bile posebej navdušujoče kateheze, na katere so se animatorji res skrbno pripravili. Zato so bile refleksije ob koncu oratorijskega dneva in zaključku oratorija soglasne: veliko so nam in otrokom dale letošnje kateheze o Mariji in Marijih velikih svetiščih pri nas in v svetu.

Oratorijski program, ki se je dogajal v Dravogradu, je vsem prinesel krasno obogatitev počitnic in učili smo se, kaj pomeni »Dotik nebes«. Hvala vsem animatorjem, voditeljem, pomočnikom, gasilcem, voditeljem delavnic, sodelavcem in gospodinjam za vso hrano, za sladke dobrote in čas, ki so ga žrtvovali za 40 otrok. Največja pohvala pa Bogu in Mariji, da sta nas povezovala in varovala. Odrasli verniki, ki so prihajali k dnevnimi mašam pa so radi molili za animatorje, se seznanjali z dogajanjem na dnevu in na vse klicali blagoslov.

župnik Igor

20170718_090041 20170718_092430 (1) DSC_0081 DSC_0085 DSC_0097 DSC_0099 DSC_0106