ORATORIJ 2019 – Dravograd – 15.7.-19.7.2019

Tudi letos smo v župniji Dravograd izvedli oratorij za vse župnije Pastoralne zveze Dravograd. Bilo je pestro in zanimivo dogajanje preko celega tedna, saj so animatorji z voditelji pripravili res pestra dogajanja na temo letošnjega oratorija: Peter Klepec. Ta literarni junak je povezoval otroke in animatorje v eno samo veliko družino, ki se je veselila skupnega druženja, preživetih trenutkov pesmi, igre in delavnic. Seveda mi manjkala molitev ter kateheze, ki zadenejo v srčiko sporočila vsakoletnega oratorija. Še dve misli, zapisani v posebni številki glasila Studenec:

Misel župnika Igorja: ”Misel, ki me vsako leto spremlja, ko skupaj z animatorji, voditelji in otroci doživljam oratorij, je, da naj bi krščansko duhoven človek tudi svoje sproščujoče trenutke živel tako, da bi ga še bolj zbližali z Bogom. Bog želi, da se veselimo, da praznujemo, da delamo, ustvarjamo in pomagamo drug drugemu. Prava zabava, veselje, druženje in praznovanje v človeku vzbuja veselje nad življenjem, iz katerega spontano vzklije slava in hvala Bogu, ki nas je ustvaril in nam podaril tako lepo življenje. Hkrati se iskreno zahvaljujem vsem sodelavcem pri izvedbi oratorija, da lahko ta čas res tako koristno izkoristimo za Boga, za svojega bližnjega in posledično za samega sebe.

Bog povrni vsem, ki kakorkoli dobrega storite za lepo doživet oratorij! Moja želja pa je, da bi se ta duh povezanosti nadaljeval skozi vse leto in da bi animatorji s tem darom poslanstva živeli leto in vse svoje življenje. Takrat bodo (boste) najsrečnejši. Bolj kot deliš, bolj pridobiš.