Oratorij celotne PZ

Oratorij 2021! 16. oratorij v PZ Dravograd!

Naslov letošnjega oratorja je originalen.sem. Spoznavali smo mladega računalniškega genija, ki je živel na prehodu tisočletja in imel izjemno zaupanje v Jezusa in njegovo mater Marijo. Po njegovi smrti je postalo zelo hitro postalo jasno, da se na njegovo priprošnjo dogajajo čudeži … predlagamo, da si preberete več in se že kot družina pripravimo na spremljanje tega letošnjega poletnega junaka.

Carlo se je rodil 3. maja 1991 in umrl 11. oktobra 2006. Po eni strani je bil običajen najstnik. Rad je imel računalnike, gledal filme in igral video igre, rad je imel živali in je z njimi snemal zabavne videe …

Oratorijska zloženka 2021.

»Vsi ljudje so rojeni kot originali, a mnogi umrejo kot fotokopije.«

Po drugi strani je bil v marsičem izjemen. Živel je globoko prijateljstvo z Jezusom in Marijo, kar se je že na zunaj kazalo v tem, da je od prvega svetega obhajila pa vse do svoje smrti vsak dan hodil k maši in obhajilu, tedensko pa k sveti spovedi. Vsak dan je molil tudi rožni venec. Izredno so ga zanimali evharistični čudeži in je o njih naredil tudi spletno stran ter razstavo, ki je danes razširjena po vsem svetu (glej: www.miracolieucaristici.org).

Njegova vera se je razlivala tudi v odnose z drugimi, saj je bil za svojo starost izredno dobrodelen. Vedno je bil pripravljen pomagati vsakomur: sošolcem, brezdomcem, preprostim priseljencem … Bil pa je tudi zelo nadarjen programer in je pogosto opisovan celo kot računalniški genij. O tem priča podatek, da ob prehodu v gimnazijo že samoiniciativno bral programerske priročnike za študente.

Več o življenjepisu in čudežih, ki so se zgodili po njegovi smrti: https://oratorij.net/zivljenje-carla-acutisa/.