V PZ Dravograd že od leta 2005 v poletnih mesecih organiziramo počitniški program za otroke, t.i. Oratorij. Občasno tudi med pastoralnim letom organiziramo t.i. oratorijski dan. Oratorija se redno udeležuje 40-60 udeležencev (odvisno od omejitev) in 20-25 mladih animatorjev, ki Oratorij pod vodstvom mentorjev, pripravijo in izpeljejo.

Oratorij ni poletno varstvo za otroke, temveč je bogat in skrbno pripravljen program, ki vsako leto temelji na osrednji zgodbi izbranega junaka iz Svetega pisma, literature ali se ga poišče v podobi od Cerkve priznanega svetnika. Iz zgodbe so potem izpeljane kateheze, ki so pripravljene za vsako trijado posebej in ji animatorji dajejo tudi osrednji pomen. Ob tem skupaj z otroki duhovno in čustveno rastejo. Sledijo delavnice, velike igre in seveda vmes malica ter kosilo.

Oratorij vsako leto mine prehitro. Tako otroci, kot animatorji domov odhajajo obogateni in Oratorij omenjajo kot enega najlepših počitniških dogodkov.

V PZ Dravograd dajemo že nekaj let ob oratoriju osrednjo težo animatorjem. Za njih posebej pripravimo jutranje molitve in kateheze. Želimo, da tudi oni, ki se skozi ves teden in med predhodnimi pripravami, razdajajo, prejmejo nekaj zase in za svojo poglobitev vere v Jezusa.